fbpx

Emberölés miatt indul eljárás a Burry Stander-t halálra gázoló taxis ellen

Csütörtökön az egész kerékpáros társadalmat sokkolta a dél-afrikai olimpikon mountain bike versenyző, Burry Stander halálos balesete. Egy nappal a végzetes tragédia után már nyilvánosságra kerültek a gázolás körülményei.

A 25 éves kerékpáros Shelley Beach közelében tekert hazafelé egy edzésről, amikor egy taxi keresztezte az útját, mintha ott sem lenne. A sofőr elmondása szerint egyszerűen nem látta Standert amikor ráfordult, elsodorva a kerékpárost. Ennek ellenére a vád súlyos, a rendőrség emberölés vétségében indított eljárást.

Kevin Govener, egy szemtanú azt mesélte, hogy a taxis teljesen zavart volt, azt sem tudta, mit csináljon. „Azt mondta nekem, balszerencséje volt, nem is látta a kerékpárost, nem is tudja, hogy történt a baleset.” – nyilatkozott Govener, továbbá beszámolt arról is, hogy Stander családja és felesége nagyon hamar a helyszínen volt.

Charles Stander, Burry édesapja, csoda, hogy egyáltalán nyilatkozott a helyzetében: „Egy szülőnek sem szabadna soha látni a gyermekét a földön fekve egy baleset után, tudva, hogy semmit sem tehet, hogy megmentse az életét. Egész életem legrosszabb pillanata ez. Ezt az érzést nem lehet szavakkal leírni, iszonyatos.”

Dél-Afrikában a tragédia nyomán azonnal egy Burry Stander Alapítványt hoznak létre, melynek küldetése a biztonságos kerékpározás lehetőségének megteremtése lesz, terveik között szerepel közlekedési- és jogszabályok megváltoztatása, balesetet szenvedő bringások anyagi támogatása (a bírósági eljárásokban is), több szervezett felvonulással is szeretnék felhívni magukra és a biztonságos kerékpározásra a figyelmet, s mindezeken kívül fiatal tehetséges sportolókat is segíteni kívánják.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo