fbpx

Eligazol Chris Froome a Team Ineosból?

Ma kapott szárnyra a pletyka, hogy Chris Froome még a Tour de France előtt elhagyhatja a Team Ineost, mert rajta kívül két jelenlegi csapattársa is a Tour-győzelemre pályázik.

Forrás: teamineos.com

A Team Ineosnál érdekes helyzet alakult ki idén, a csapatban három versenyző is meg szeretné nyerni a 2020-as Tour de France-ot. A 2019-es győztes Egan Bernal már bejelentette, hogy idén meg szeretné védeni a címét és nem szívesen segítene senkinek, míg a 2018-as győztes Geraint Thomas szintén nyerni menne a Tourra, rajtuk kívül a 2019-es balesetéből felépülő, négyszeres nyertes Chris Froome sem segítőként szándékozik indulni a Touron, hanem az ötödik győzelmére készül.

Egy háromfejű csapat már sok kellemetlenséget okozhat, soha nem szerencsés, ha egy csapaton belül ellenfélként tekintenek egymásra a csapattársak. Nem tudni, hogy a Team Ineos vezetése hogyan szeretné kezelni ezt a helyzetet, de annyi biztos, hogy Chris Froome-nak 2020 végén lejár a szerződése, amit még nem hosszabbítottak meg. Ez lehet annak a jele, hogy a jövőben már nem számolnak az idén 35. életévét betöltő többszörös Tour-győztes Froome-mal, és így lehet idén sem őt neveznék csapatkapitánynak a Francia Körversenyre, hanem segítőszerepet szánnak neki vagy a Girót, esetleg a Vueltát szánják neki.

Ez adott okot arra a pletykára, hogy Chris Froome elhagyhatja a Team Ineost még a Tour előtt, hogy az új csapatában megpróbálja megszerezni az ötödik összetett győzelmét. Szezon közben is lehetőség van eligazolni, ha a két csapat és a versenyző is beleegyezik az átigazolásba, ráadásul a 2020-as Tour de France késői időpontban van, így addigra már az átigazolási időszak is megnyílik. Már két csapattal hozták össze a brit versenyzőt, az egyik Bahrain-McLaren, ahol a második névadó szponzor szintén brit és több honfitársa is versenyzik Froome-nak. A másik csapat az Israel Start-Up Nation, ahol nem is tagadták, hogy Chris Froome után érdeklődtek, ráadásul komoly tőkével rendelkezik az izraeli csapat.

A jelenlegi helyzetet nézve még az is megeshet, hogy Chris Froome-ot többet nem látjuk a Team Ineos mezében versenyezni…

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo