fbpx

E-bike töltőhálózat a Balaton körül

Immáron bátran vállalkozhatunk e-bike túrára a Balaton körül,  az új 15 állomásból álló töltőhálózatnak köszönhetően nem kell amiatt aggódnunk, hogy energia nélkül marad pedelec kerékpárunk. Csak elég beülünk egy ebédre, italra az adott étterembe vagy büfébe miközben akkumulátorunk feltöltődik.

Fotó: Balatontipp.hu

A Balatontipp.hu szervezésében 15 vendéglátóhely bekapcsolódásával létrejött a Balatoni Ebike Töltőhálózat. A csatlakozó éttermekben, büfékben és más turisztikai szolgáltatóknál az elektromos-kerékpárral túrázók saját töltőjükkel ingyenesen tölthetik akkumulátorukat legalább ezer forintos étel, ital vagy más szolgáltatás elfogyasztása esetén. Kisebb fogyasztásnál az üzlet minimális díjat kérhet a töltés biztosításáért.

A töltőállomások egymástól többségében 15-30 kilométeren belül vannak. Egyedül a Keszthely-Révfülöp közötti szakaszon közelíti ma még a 40 kilométert a két töltőhely közötti távolság, de még ez is belefér a biztonságos tervezésbe, és remélhetően rövidesen új csatlakozókkal rövidebb lesz ez a távolság is.

A töltőállomásokról és a működési szabályokról a Balatoni Ebike Töltőhálózat oldalon – www.ebike.balatontipp.hu -, illetve az érintett üzletek onnan nyíló lapjain lehet további részleteket megtudni. Ugyanonnan GPS állományként akár le is lehet tölteni mobiltelefonhoz, vagy navigációs készülékhez a hálózathoz tartozó üzletek pontos helyét.

A töltőállomásokat megtalálod a térképen:

 

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo