fbpx

Diegem-ben folytatódott az intenzív cyclocross kurzus

Túl vannak a program felén a Vas testvérek Belgiumban. Az Azencross nehézségei után kicsit szerencsésebben alakultak a dolgok a diegem-i Superprestige versenyen a Merida Maraton Team CST fiatal versenyzőinek.

Vas_Blanka
A csütörtöki versenyen (Azencross, Loenhout UCI C1) Balázs influenza miatt rajthoz sem tudott állni, míg testvére, Blanka az elit nők között pár kör után feladni kényszerült a versenyt. Szerencsére egyikük sem betegedett meg súlyosan, így a péntek esti rajtnál mindkettőjükkel lehetett találkozni Diegemben.

A junior fiúkkal, így Balázzsal kezdődött a magyar vonatkozású része a versenynek. Ők még éppen világosban, de már felkapcsolt reflektorok mellett köröztek a Brüsszel külvárosában lévő pályán. Belgiumhoz méltóan megint nagyon technikás (és nagyon saras) kör lett kijelölve, a település közepén, feltűnően sok betonos szekcióval.

Az idén gyűjtött UCI pontok miatt Balázst immár a második sorba szólították be a start előtt. Ennek is köszönhetően sikerült kikerülni a rajt utáni óriási bukást, ami mindenkit megállásra kényszerített. Innentől a 15. helyen folytatta a versenyt, ami bizakodásra ad okot a formát tekintve. Sajnos ezt a pozíciót egy túl hosszúra nyúlt depózás miatt feladni kényszerült (a két versenyzőt édesapjuk egyedül segíti), és a 30. hely környékén találta magát. Megint jött pár erősebb kör, egészen a 25. pozícióig, mikor az utolsó homokágyas szekcióban valaki hátulról ment bele a versenyzőbe, így végül be kellett érni a győztes Loris Rouillerhez képest körön belüli 35. hellyel az összesítésben.

Remélhetőleg az utolsó kinti versenyre, a január 1-ei DVV kupára végre minden stimmelni fog Balázzsal, és az utolsó körös incidens miatt kicsit feldagadt lába is rendbe jön. Elmondása szerint az erővel nem lesz gond, hiszen már most is kiválóan érezte magát, csak egy kis szerencsére van szükség.

Vas_Balázs,
Blanka sem volt száz százalékig elégedett, de neki is sikerült a győzteshez képest körön belül befejeznie a versenyt, az ismét jelentkező hasfájás ellenére.
Immár kicsit előbbről szólították be őt is, így a 35. helyről vágott neki a versenyzésnek. Az első körök nem igazán mentek jól, köszönhetően a fájdalomnak, de később sikerült belerázódni. A lendület a 38. pozícióra volt elég, körülbelül 8 percre a győztes Sanne Cant-tól. A mezőny (ahogy az a győztes személyén is látszik…) megint bombaerős volt, nem sok 2000 után született versenyző van Blankán kívül, az előtte végzettek között meg pláne.

A hangulatra ismét nem lehetett panasz, rengeteg néző volt kíváncsi az esti cyclocross versenyre. A tömegek mellett a nagyon erős mezőny, és a pályák tökéletes, valamint kreatív jelölése ami igazán “belgává” tesz egy versenyt, mondták el a fiatal versenyzők.

Már csak egy teszt van hátra, újév első napján a GP Sven Nys, Baalban. Ismét C1-es kategória, tehát nagyon erős mezőnyök várnak mindkettőjükre. Blankánál az elsődleges cél, hogy ismét 5-6 percre csökkentse a távolságot az elit kategória győztesétől, míg Balázs szeretne végre hibátlan versenyt futni, hogy bemutathassa mire is képes valójában.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo