fbpx

Deuter Energy Bag váztáska miniteszt

A Deuter Energy Bag kerékpárvázra szerelhető táska, amelyből akár menet közben is könnyedén elővarázsolható az energiaszelet, a mobilkészülék vagy a fényképezőgép. Ez a táskatípus sokak számára jelenthet ideális megoldást az apró, de sokszor előkerülő tárgyak kerékpáron történő tárolására, használatára.

Ideális helyen van és nem zavar semmiben...

Ideális helyen van és nem zavar semmiben…

A Deuter a funkcionalitását tekintve rendkívül változatos kerékpáros táskakínálattal rendelkezik, fejlesztéseiből jól látható, hogy a közel 120 éves gyártástapasztalaton belül több évtizede foglalkoznak bicajos modellekkel. A német márka egyértelműen innovatív, magas minőségi színvonalat képviselő megoldásokat alkalmaz. A különböző használatra szánt hátizsákok, csomagtartóra vagy nyeregre rögzíthető táskák mellett a váztáskákból is többféle különböző típust kínál.

taskakorkep_vaz_008A Deuter Energy Bag a kormányszár mögött a felsőcső tetején kap helyet, óvva a benne tárolt kellékeket a külső hatásoktól. Elvitathatatlan előnye, hogy a táska és tartalma mindig kézközelben van, ennél praktikusabb tárolási helyet keresve sem találnánk. Eredetileg az ilyen táskatípust triatlonversenyzésre fejlesztették ki, ahol fontos, hogy a testhelyzet menet közben aerodinamikus maradjon – még táplálkozás során is. Mindazonáltal az Energy Bag sokak számára nyújt kényelmet és biztonságot – nem kell a zsebben kotorászni, a nyeregtáska tartalmának átbogarászásához megállni.

Szentünk országúti gépekre ideális, de más felhasználásra is beválhat - lényeg, hogy legyen a kormány alatt távtartó!

Szentünk országúti gépekre ideális, de más felhasználásra is beválhat – lényeg, hogy legyen a kormány alatt távtartó!

A Deuter Energy Bag egyaránt ajánlható mindennapos közlekedéshez és túrázáshoz, de az eredeti funkció, a versenyhasználat is a tarsolyában van. Így a triatlonversenyzők energiaszelettel töltik meg ezt a táskatípust, de a felhasználás természetesen ennél sokrétűbb: semmi nem akadályozza meg a “mezei” kerékpárost, hogy mobiltelefonját, fényképezőgépét, zenelejátszóját, szemüvegét, iratait, vagy bármilyen egyéb szükséges holmiját ebben tárolja.

A telefon és az igazolványok is benne vannak!

A telefon és az igazolványok is benne vannak!

A főrekesz mellett az Energy Bag-en egy kisebb oldalsó zsebet is találunk, amelybe például a pénz és a lakáskulcs kerülhet, így a fagyiárusnál megállva nem kell a főzseb mélyén kutatni! Mindkét rekesz vízzáró cipzározást kapott, a táska alapanyaga pedig fejlett Microrip-Nylon technikai mikroszövet 210 den szálsűrűséggel. Könnyű, erős, ellenálló, és a poliuretán bevonattal kiegészítve 2.000 mm vízoszlop-nyomásnak is ellenáll. Olvastam egy 2500 km-es kerékpáros túra élménybeszámolóját, ahol a szerző az összes táskája közül a Energy Bag-et emelte ki: semmi problémát nem tapasztalt, használata maga volt a tökély, és az egy hónap alatt egyszer sem ázott be – még az egész napos zivatarok során sem. Az Energy Bag minden bizonnyal tartós, szerethető tartozéka lesz kerékpárunknak, bármilyen célra is használjuk.

A Deuter eme táskája a kerékpár irányítását nem befolyásolja, stabilan „ül” a váz tetején, ráadásul többlet légellenállást sem képez, amit a hagyományos kormánytáska nem mondhat el magáról. A konkurens hasonló típusú táskákhoz képest keskenyebb kialakítást kap, így még nyeregből kiállva sem lesz útba. A Energy Bag rögzítése tépőzárral történik, mind elől, mind a felsőcsövön két hevederrel. A táska tömege elhanyagolható, használata ellen ez nem lehet ellenérv!

Nem nagy kapacitású, de a aprópénzzsebnek köszönhető nem is zajos!

Nem nagy kapacitású, de a aprópénzzsebnek köszönhető nem is zajos!

A Deuter Energy Bag-et kipróbáltuk, és látunk benne fantáziát. A legfontosabb persze, hogy meggyőződjünk a kerékpárunkkal való kompatibilitásról. Ha a kormányszár alatt vagy felett nincs távtartó, a rögzítés nehézkes vagy akár lehetetlen. Hagyományos (pipa) kormányszárakkal viszont jól harmonizál. A másik kérdés, hogy a terjedelem elégséges-e azoknak a tárgyaknak, amit kerékpározás során magunkkal szoktunk vinni. A legtöbb telefon belefér, viszont egyes kompakt fényképezőgépek tárolása is „necces” lehet.

Így érdemes körülnézni a Tengerszem túrafelszerelés-boltban, ahol a német gyártó minden táskamodellje elérhető, megvizsgálható, felpróbálható, ezzel kiválaszthatjuk azt, amely mind az igényeinknek és kerékpárunknak megfelel.

Vízzáró cipzárazás…

Jellemzők:

  • praktikus felsőcsőre rögzíthető táskatípus
  • többféle kerékpártípusra rögzíthető
  • Deuter Microrip-Nylon alapanyag
  • fényvisszaverő nyomatokkal ellátva
  • 2×2 hevederrel rögzül a vázhoz
  • poliuretán réteggel vízhatlanított
  • vízlepergető alapanyag
  • könnyen tisztítható
  • 0,5 liter űrtartalom
  • 65 g tömeg
  • 7 x 5 x 14 cm méret

Ajánlott fogyasztói ár: 4090 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Ha az Energy Bag nem passzolna a kerékpárhoz, íme a Deuter egy másik hasznos táskamodellje!

Ha az Energy Bag nem passzolna a kerékpárhoz, íme a Deuter egy másik hasznos táskamodellje!

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo