fbpx

Derűre ború: Dér Zsolt fekvőgipszben, hosszú kihagyás vár rá…

Miután remekül, dobogós hellyel kezdett a Marokkói Körversenyen, a második szakaszon bukásba keveredett és súlyosan sérült Dér Zsolt, az Utensilnord kerékpárosa.

der_zsoltAz UCI 2.2 kategóriás viadal második szakaszán a táv elején történt a sajnálatos bukás, ami után Zsolt még visszaült a kerékpárra – sajnos ilyenkor az adrenalin-fröccs miatt máshogy érzékelik a versenyzők a fájdalmat – és a verseny befejezése lebegett a szeme előtt. 100 kilométert tekert sérülten, amikor vérezni kezdett a térde, és sajnos látszott, hogy nagy a baj.

A kórházban sajnos törést állapítottak meg, és fekvőgipsz került az Utensilnord versenyzőjére. Szerencsére sikerült hamar megszervezni az utazást, repülést, tegnap este már elindult Zsolt hazafelé. Itthon természetesen térdspecialista veszi majd kezelésbe, hogy remélhetőleg nyomtalanul elmúljon a sérülés, ami sajnos mindenképpen hosszú kihagyást von maga után, hónapokig is eltarthat a teljes felépülés.

Az Utensilnord közleménye szerint A Marokkói Kerékpáros Szövetség elnöke mindenben a  csapat rendelkezésére állt,  például a saját autóját adta kölcsön annak érdekében, hogy mihamarabb kijuthassanak a repülőtérre. A körülményekhez képest Zsolt viszonylag jól viseli a dolgot, habár nagyon csalódott mivel remek formában minimum szakaszgyőzelemért érkezett a viadalra. A mai napon 16 óra 45 perckor érkezik Budapestre, ahol azonnal orvosi kivizsgálásoknak vetik alá. Reméljük mihamarabbi felépülését és kitartást neki a rehabilitáció folyamán.

Mielőbbi gyógyulást kívánunk mi is Zsoltnak szerkesztőségünk és olvasóink nevében is!

.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo