fbpx

Cyclocross világbajnokság junior és női futamok – videók

A junior fiú és női versenyeket rendezték ma a csehországi Taborban zajló cyclocross világbajnokságon, előbbiben magyar érdekeltség is volt.

Simon Andreassen (Fotó: Specialized)

Simon Andreassen (Fotó: Specialized)

Az U19-eseknél a dán Simon Andreassen már féltáv környékén egyértelművé tett, hogy ő a legjobb (akárcsak a mountain bike XCO szakágában), de mögötte hárman nagyot csatáztak az érmekért. Közülük a legszomorúbb az amerikai srác, Gage Hecht volt, aki a célegyenesre fordulva aprót hibázott, így ő maradt le a dobogóról. Magyar részről Zathureczky Márk (BVSC-Zugló) a 71 fős mezőnyben sorozatos technikai problémáktól hátráltatva a négy lekörözött versenyző között végzett, a 69. helyen.

videón az U19 fiúk futama:

Végeredmény:

1. Simon Andreassen (Den) Denmark 0:42:24
2. Eli Iserbyt (Bel) Belgium 0:00:40
3. Max Gulickx (Ned) Netherlands 0:00:41

69. Zathureczky Márk (Hun) Hungary -1 kör

Pauline Ferrand Prevot

Pauline Ferrand Prevot

A női futamon sokkal izgalmasabb küzdelemben dőlt el az aranyérem sorsa, az országúti világbajnok Pauline Ferrand Prevot sprinten verte a belga Sanne Cant-ot. A fiatal francia hölgy úgy tűnik a holland Marianne Vos nyomdokaiba kíván lépni, már ami az éremhalmozást illeti. Tulajdonképpen akár arra is van esélye, hogy a mountain bike XCO címet is begyűjtse egy éven belül, akkor három trikót birtokolna egyszerre.

videón az elit női futam:

Végeredmény:

1 Pauline Ferrand Prevot (France) 0:49:11
2 Sanne Cant (Belgium)
3 Marianne Vos (Netherlands) 0:00:15

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo