fbpx

Crosskarácsony a Vas testvérekkel: 4 belga verseny a téliszünetben

Aki valaha indult hazai cyclocross versenyen, az már biztos találkozott Vas Kata Blanka, vagy Vas Balázs nevével, ráadásul szinte mindig a dobogó közelében. Sőt a Merida Maraton Team CST fiataljai a cseheknél, és szlovákoknál is nagyon jól teljesítettek idén. A közelgő két ünnep között még erősebb fokozatba kapcsolnak, hiszen karácsonytól újévig egy négy állomásos belgiumi versenyhét lesz a téli szünet programja. Cél, hogy a nemzetközi top mezőnyben is megmutassák magukat, akár annyira, hogy az egy jövő évi szerződést érjen valamelyik külföldi csapatnál.

Vas Kata Blanka

Kép: Schöff Gergely

Rögtön karácsony másnapján a zolderi világkupán kezdnek majd. Blanka U23 kategória hiányában a felnőtt nők között indul, míg Balázs juniorban fog versenyezni. Blanka az összes versenyen az elit nők között indul, hiszen női utánpótlás kategória C1-es szinten csak a világbajnokságon van, a WU23 formájában. Saját elmondásuk szerint a világkupa lesz a legfontosabb verseny a négy közül, itt szeretnének a legjobb helyen zárni.

Vas Balázs

Kép: Schöff Gergely

Rövid pihenő után következik a DVV Trofee aktuális fordulója a legendás Azencross Loenhout-ból. Majd újabb pihenő, és 29-én a diegem-i Superprestige versennyel folytatódik a program. Érdekesség, hogy ezt az utóbbi versenyt késő délután, lámpafényben rendezik.

Vas Kata Blanka

Kép: Schöff Gergely

A testvérpár utolsó megmérettetése Baal-ban lesz, a GP Sven Nys névre keresztelt DVV Trofee fordulón.

A világkupáról a UCI a saját Youtube csatornáján élőben közvetít, míg a többi versenyt a Sporza adó online feedjein lehet követni.

Vas Balázs

Kép: Schöff Gergely

A versenyzők segítője édesapjuk, Vas Péter lesz.
Hazajövetel után pedig következik az országos bajnokság Kőbányán, majd másfél hét edzőtábor után a világbajnokság Hollandiában.

December 26. Heusden-Zolder világkupa
Balázs 10:00 (Junior fiú)
Blanka 13:30 (Elit nő)

December 28. Azencross Loenhout UCI C1 (DVV Trofee)
Balázs 11:00 (Junior fiú)
Blanka 13:40 (Elit nő)

December 30. Diegem UCI C1 (Superprestige Diegem)
Balázs 16:00 (Junior fiú)
Blanka 18:10 (Elit nő)

Január 1. GP Sven Nys Baal UCI C1 (DVV Trofee)
Balázs 11:00 (Junior fiú)
Blanka 13:45 (Elit nő)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo