fbpx

A hazai piacon található fejvédők között a Pacer egy különleges darab, technológiák terén megörökölte a Cratoni drágább modelljeinek tulajdonságait, de mindehhez csak egy alsó-középkategóriás árcímke tartozik. Emiatt ár-érték arányban a legjobbak közé sorolható, akár mondhatnánk azt is, hogy maximális teljesítmény megfizethető áron!

Cratoni_Pacer

Az In-Mold technológiának és a megfelelő tervezésnek köszönheti a Pacer a remek tömegét (S-M méretben csak 251 gramm) amellett, hogy erősség terén sincs szégyenkezni valója. Ebben az árkategóriában nem sok nagynevű gyártó kínál ilyen csekély tömegű fejvédőt, a Pacer a legtöbbre ráver minimum 30-50 grammot, én pl ha választhatok akkor inkább veszem meg a könnyebbet, mint a nehezebbet, a nyakam hosszútávon hálás érte.

Cratoni_Pacer

Kényelemben sem kell kompromisszumot kötnünk, ha a Pacer-t választjuk, 20 szellőzőnyílás és a nyílások közt csatornák felelnek a fejünk megfelelő hűtéséért, szellőzés terén nem lesz problémánk ezzel a fejvédővel. A kényelmet továbbá a Clean Tex szivacsok fokozzák, melyek az izzadságot felszívják és gyorsan száradnak, természetesen kivehetőek, moshatóak, cserélhetőek. Kétféle szivacs jár a fejvédőhöz, az egyik a hagyományos, a másik pedig a Netpad, amibe egy rovarháló került beépítésre. Ha tudjuk, hogy olyan helyre megyünk, ahol sok a repkedő rovar, fél perc alatt kicseréljük a szivacsokat és máris meg van oldva fejünk ilyen jellegű védelme.

Cratoni_Pacer

A Cratoni túl sokat nem gondolkozik azon, hogy milyen rögzítő rendszert rakjon a fejvédőibe, megalkotta a Light Fit System-et (LFS) és szinte mindegyik sisakban ezt alkalmazza, a Pacer-ben is. Valószínűleg olcsóbb ezt az egyfajta jól működő rendszert gyártani, mint kategóriánként kitalálni mást. Végül is ez a fogyasztóknak is jó, mert az alsóbb kategóriákban is megkaphatják a felsőkategóriás technológiát. Az LFS egy könnyű, klasszikus, hátul tekerős fejméret állító rendszer, mellyel könnyedén méretre szabható a sisak kerete, ezenkívül a magassága is állítható egy három lépcsős patentos megoldással a fejvédő belsejében. A pántrendszer is legtöbb fejformához beállító, ebben a fülek alatt található kifejezetten igényes csatok vannak segítségünkre. A Steplock állcsat a kedvencem a Cratoni fejvédőkben, egy kézzel oldható és több fokozatban lazítható vagy szorítható vele az állpánt, ezenfelül még egy szivacsborítást is kapott ezzel védve az állunkat.

Cratoni_Pacer

Megjelenésében a Pacer sportos modell, levehető sildjének köszönhetően akár országúti használatra is alkalmas (szerintem így kifejezetten jól néz ki), silddel pedig MTB vagy túra használatra tökéletes, de ez már egyéni ízlés dolga. A sild patentos megoldása a gyenge pont, a gyakori fel-le szerelést valószínűleg nem fogja sokáig tolerálni, tehát érdemes eldöntenünk, hogy hogyan szeretnénk használni. A forgalmazótól kapott modell szín összeállítása alapján egyértelműen nőknek szól, de férfias színekben is elérhető, mindkét nem számára jó választás lehet. 3 méretben és 9 színben kapható.

JELLEMZŐK:
>LFS – Light Fit System
>20 szellőzőnyílás
>In-Mold
>3 lépcsős állítható keret magasság
>Netpad – rovarhálós szivacsok
>Clean Tex szivacsok
>Könnyen állítható pántcsatok
>Szivacs az állpánton és az állcsaton
>Steplock gyorsan oldható és szabályozható állcsat
>Fényvisszaverő elemek
>Levehető sild
>3 méretben: XS-S(49-55cm), S-M (54-58cm), L-XL (58-62cm)
>9 színben

Tömeg: 251g (S-M méretben)

Ajánlott fogyasztói ár: 15490 Ft.

További információ a forgalmazó és a gyártó honlapján:
http://cratoni.com/en/bike/tour/pacer
http://webshop.velostar.hu/kereses/pacer

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo