fbpx

A Miuro a Cratoni túra kategóriájának a csúcsát képezi, használható MTB vagy akár városi használatra is. Beépített technológiák terén sem lehet rá panasz, legyen szó akár védelemről vagy kényelemről mindenből a lehető legjobbat kapta. Mindezek ellenére az ára barátságos maradt, ár-érték aránya miatt kifejezetten jó vételnek számít.

Cratoni_Miuro

A Miuro is, mint minden hagyományos minőségi fejvédő, In-Mold technológiával készült, ennek és a tervezésnek köszönhetően lett egyszerre könnyű és erős, a gyártó 250 grammot ír erre a modellre, mi 245 grammot mértünk S-M méretben, ami igencsak figyelemre méltó ebben a kategóriában. Hosszútávon a nyakizmaink megérzik a fejvédő súlyát, főleg sportosabb használat közben, amikor végig kicsit felfelé áll a fejünk, tehát egyáltalán nem mindegy a sisak tömege.

Cratoni_Miuro

Egy egésznapos túra során, legyen terep vagy akár aszfalt, nincs annál rosszabb, amikor már az elején meg akarunk sülni a fejvédőben és legszívesebben eldobnánk az árokba, ez nem fordulhat elő, ha a Miuro-t választjuk, mert a szellőzésre is gondosan odafigyelt a Cratoni, amikor ezt a modellt tervezte, 20 szellőzőnyílás és szellőző csatornák kerültek a fejvédőre a fejünk hatékony hűtésének érdekében. Ezenfelül az első szellőzőnyílásokat rovarhálóval fedték be, ezzel védve fejünket a kéretlen látogatóktól. Szivacsozásból is a legjobbat kapta a Miuro, a német gyártó által Clean Tex-nek nevezett speciális szivacsokat, melyek az izzadtságot hatékonyan felszívják és gyorsan száradnak, ezenfelül természetesen kivehetőek, moshatóak, cserélhetőek.

Cratoni_Miuro

Rögzítőrendszerből szintén a saját rendszerei közül a legjobbat építette be ebbe a fejvédőbe a Cratoni, a Light Fit System-et (LFS), ami amellett, hogy könnyű, mint ahogy a neve is mutatja, tág határok közti személyre szabhatóságot biztosít. A fejkörméretet a tarkónál található tekerővel tudjuk állítani, a keret magasságát pedig három lépcsőben patentos megoldással a fejvédő belsejében, valójában egyszerű és hibátlan rendszer, ami kényelmes sisakviselést tesz lehetővé. Mint minden Cratoni modellnél, a Miuro-nál is a pántok hosszának beállítása pofonegyszerű, igényes, jól működő csatokkal szerelte fel ezt a modellt is a gyártó. Az egyik kedvencem a Steplock állcsat, egy kézzel oldható és több fokozatban lazítható vagy szorítható vele az állpánt, ezenfelül még egy szivacsborítást is kapott, nehogy kidörzsölje az állunkat.

Cratoni_Miuro

Mivel a gyártó túra kategóriába sorolja a fejvédőt és annak is a tetejébe, ezért extraként egy hátsó villogó került a Miuro-ra. A stabil rögzítés mellett (leesni magától nem fog) egy mozdulattal levehető a fejvédőről, ha valaki feleslegesnek érzi. Ezenfelül még egy esővédő szilikon borítást is kapott a lámpa, ami szintén eltávolítható, ha valaki száraz időben szeretné használni, bár én inkább akkor is rajtahagynám, mert az izzadtságtól is védi az elektronikát.

Cratoni_Miuro

Megjelenésben számomra inkább MTB fejvédő, mint túra, bár a két kategória között nincs nagy különbség, sildje levehető és nélküle viszont akár országúti fejvédőnek is nézhető. A szépség szubjektív dolog, de szerintem szép sisak, a színeket ismét eltalálta a Cratoni. A forgalmazótól kapott modell S-M méretű és amikor először megláttam, azt mondtam rá, hogy “helyes, kis női sisak”, valószínűleg a mérete erősen közbejátszott, hogy nőinek néztem, de mindenképpen hölgyeknek is ajánlott fejvédő. 3 méretben és 4 színben kapható.

JELLEMZŐK:
>LFS – Light Fit System
>20 szellőzőnyílás
>In-Mold
>3 lépcsős állítható keret magasság
>Rovarháló
>Könnyű súly
>Clean Tex szivacsok
>Könnyen állítható pántcsatok
>Szivacs az állpánton és az állcsaton
>Steplock gyorsan oldható és szabályozható állcsat
>Hátsó világítás
>Eltávolítható esővédő szilikonborítás a világításra
>Fényvisszaverő elemek
>Levehető sild
>3 méretben: S-M(51-55cm), M-L (54-59cm), L-XL (58-62cm)
>4 színben

Tömeg: 245g (S-M méretben)

Ajánlott fogyasztói ár: 23990 Ft.

További információ a forgalmazó és a gyártó honlapján:
http://webshop.velostar.hu/termek/sisak-miuro-white-silver-641703a1
http://cratoni.com/en/bike/tour/miuro

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo