fbpx

Coppi e Bartali: A Sky a legjobb az első napon, a mieink pechszériában

A Coppi e Bartali ma délelőtti első félszakaszán Ben Swift (Sky) győzedelmeskedett, és a délutáni csapatidőfutam is a briteknek kedvezett. A magyarok sajnos eléggé pechesek voltak.

Az 1.a szakasz befutója (Fotó: Stefano Sirotti)

Az 1.a szakasz befutója (Fotó: Stefano Sirotti)

Gatteo környékén egy 99 és fél kilométeres félszakasszal vette kezdetét a 29. Internationale Coppi e Bartali. Az etap nehézségét a penzum közepén tornyosuló Fine Sallta, illetve a Torre di Massamanente emelkedői jelentették.

A rajtot követően egy hétfős sornak sikerült elszakadnia a főmezőnytől, nevezetesen Armando Quintero (Colombia), Preben Van Hecke (Topsport Vlandereen Baloise), Takashi Miyazawa (Vini Fantini Nippo), Simone Antonini  (Marchiol Emisfero), Viesturs Luksevics (Amore & Vita – Selle Smp), Mirko Tedeschi  (Team Idea) és Emanuel Kiserlovski  (Meridiana Kamen) alkották a bolyt.

Az elmenés legnagyobb előnye 2 és fél perc körül mozgott, amikor a Sky és a Cannondale csapatai álltak a mezőny élére. Közben az első emelkedőt Tedeschi, míg a másodikat Miyazawa hódította meg.

Mauro Finetto (Neri Sottoli-Yellow Fluo) nem érezte magát túlságosan komfortosan, így gondolva egy merészet a szökevények után eredt. Torre di Massamanente kaptatóját követően azonban darabjaira hullott az elmenés, lényegében csak Quintero, Luksevics és Antonini triója maradt elöl.

A Sky hatalmasat dolgozott a főmezőny élén, minek kapcsán mintegy két kilométerrel a cél előtt megfogták a szökevényeket, a mezőnyhajrát pedig magabiztosan nyerte Ben Swift (Sky), Manuele Mori (Lampre-Merida) és Damiano Caruso (Cannondale) előtt.

Top 5 eredmény:

Ben Swift (Sky)
Manuele Mori (Lampre-Merida)
Damiano Caruso (Cannondale)
Thomas Sprengers (Topsport Vlaanderen)
Alberto Cecchin (Marchiol-Emisfero)

Az Utensilnord csapata számára nem alakult túlságosan jól az első félszakasz. Daniele Scampamorte ideje korán feladta a viadalt, Holló Botond sajnos bukásba keveredett és olyan rosszul esett, hogy kulcscsonttörést szenvedett, amit műteni kell, míg Bernárd Bendegúz több mint tíz percet kapott, miután mechanikai pechsorozat következtében csúnyán szólva két kerékpárt is elfogyasztott az első 100 kilométer során.

További eredmények:

12. Alessandro Mazzi a.i
59. Dér Zsolt + 50 mp
75. Kusztor Péter + 53 mp
148. Gennaro Maddaluno + 5:46
187. Bernárd Bendegúz + 10:06

A délutáni csapat-időfutamra sem akart elállni az 1.a szakasz befutója idején már zuhogó eső, a 13,3 kilométeres táv „gálázás” helyett inkább púp volt a hátára a versenyezőknek… Itt a nyolcfős csapatokat kettébontották, hogy látványosabb legyen a verseny, így négyesfogatok mérkőztek egymással – már ahol megvolt a teljes létszám a délelőtti szakaszt követően…

A mieink közül ráadásul a korai feladások következtében az Utensilnord „B”-kvartettje duóra csökkent, ennek ellenére Bernárd Bendegúz és Dér Zsolt 16:36 perces időt hajtott, ami a 36. helyre volt elég, 1:06 perccel elmaradva a győztes Sky „A”-csapat mögött. Ez majdnem egy perccel jobb, mint a három fős Utensilnord „A” sor teljesítménye, Kusztor Péter, Gennaro Maddaluno és Alessandro Mazzi 17:35-nél állította meg az órát, ezzel a 44. helyen végeztek.

Top 5 eredmény:

1. Team Sky (24 Cataldo, 26 Kennaugh, 27 Kiryienka, 28 Swift) 15’30”
2. Rusvelo (81 Lagutin, 83 Pozdnyakov, 85 Pomoshnikov, 88 Ershov) 15’45”
3. Cannondale (11 Bettiol, 12 Boivin, 14 Mohoric) 15’48”
3. Neri Sottoli (72 Chicchi, 75 Ponzi, 77 Failli, 78 Taborre) 15’48”
5. Neri Sottoli (71 Dal Col, 73 Colli, 74 Finetto, 76 Rabottini) 15’51”

Előzetes információk

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo