fbpx

Célegyenesben a Sygnus 42. Gemenci Nagydíj szervezési munkái, „black Friday” pénteken!

Az idei Gemenci Nagydíj (május 27-29.) várhatóan ismét magas színvonalú verseny lesz, hiszen a szervezők tájékoztatása szerint nívós külföldi csapatok jelezték részvételi szándékukat. Az előkészületi munkák immáron a „célegyenesben” járnak, mert a szakaszok véglegesítésre kerültek, a hazai csapatoknak is kiírták a kedvezményes nevezési határidőt!

gemenc3

.Apró változás, hogy szombaton délelőtt Pakson a mezőny 71 km-t teljesít majd, mégpedig a városon belül kijelölt 3,4 km-es körpályán – amiben körönként van egy 700 m hosszú, átlagban 4 %-os emelkedő. A kerekesekre ezen a délelőttön 21 kör vár majd. A szombat esti Szekszárdon belüli kritériumon egy pici módosítás történt a tavalyi pályához képest, de a lényeg ezúttal is, hogy a Garay tér-Béla tér közötti macskaöves szakasz lesz a legnehezebb a bringások számára. (a tavalyi állítólagos rossz útburkolati szakaszt idén elkerülik)

gemenc2

Ami pedig a mezőny összetételét fémjelezheti? Nos, az olasz Delio Gallina Colosio úgy tűnik szeretne végre összetett győzelmet is ünnepelni, de bizonyára ezen lesznek olyan kontinentális csapatok is, mint a szerb Start Vaxes Partizan, a cseh DuklaPraha, a luxemburgi Differdange Losch, a szlovén Ljubljana Radenska, vagy a román Tusnad is. Rajtuk kívül itt lesznek még a szlovák Firefly, a cseh Forman Cinelli és az In-Lifecsapatai, illetve jó esély van az osztrák  Ampaltz-BMC részvételére is.

gemenc1

Természetesen a hazai bringások legjavára is számítanak a szervezők, mert egy ilyen nagy múltú eseményt ők sem hagyhatnak ki…Számukra fontos dátum egyrészről az április 29. (előnevezés, kedvezménnyel), illetve a május 20., ami dátum után már nem fogadnak el jelentkezést a nagydíj rendezői! A kiegészítő futamokról: ezúttal szombaton délután, egy kritérium verseny formájában kapnak lehetőséget a fiatalok és a felnőtt nők, no meg a főversenyt nem vállaló amatőrök, szeniorok. Ezen versenykiírás is teljes egészében elérhető már a verseny honlapján és facebook oldalán, csakúgy, mint a nagydíj összes aktuális híre.

www.gemencnagydij.hu, https://www.facebook.com/gemencnagydij/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo