fbpx

Casco Viper MX: MTB sisak, lecsatolható állvédővel

A manapság dinamikusan fejlődő MTB enduro és trail stílushoz készül a Casco Viper MX, amely állvédővel is kiegészíthető, a legextrémebb montis kalandokhoz teljes értékű full-face kerékpáros fejvédőként is szolgálhat. A Viper MX moduláris szerkezetű sisak, így bármelyik MTB szakág igényeihez tökéletesen megfelel, hatékony szellőzéssel, alumínium belső merevítéssel, illetve robusztus kialakítással.

casco_shopping_kieg_5A Casco Viper MX szerkezetében hosszanti integrált alumínium „rollbar” szerkezet található, amely hatékonyan vezeti el a becsapódás erejét. A sisak Monocoque Inmold héjszerkezete rendkívül ellenálló, sem az ütések, sem a fokozott hőmérséklet nem hagy rajta nyomot. A felcsatolható Connect állrész hasonló alapanyagból készül, teljes védelmet nyújtva mind a fej, mind az arc számára. A független laboratóriumban végzett törésteszten a konkurens modellek közt a Viper MX bizonyult a legbiztonságosabbnak, túlteljesítve a legszigorúbb CE és EN 1078 szabványokat. A BikeSport News értékelése szerint a tesztelt 26 sisak közül a Viper MX volt a legnagyobb biztonságot nyújtó, emellett a legjobb ár-érték aránnyal rendelkező fejvédő!

Casco-ViperMX001

A Casco Viper fejvédők idestova 15 éve kínálják a lehető legmagasabb szintű biztonságot, évről-évre újabb és újabb fejlesztésekkel kiegészítve. A legújabb Viper MX esetében az állvédő belső része puhán belelt, így egy esetleges esésnél az arc nem kemény műanyaggal találkozik! A Freshair Ventilation szellőzésnek köszönhetően a sisak bőséges légáramlatot biztosít a fej számára, az állvédő ugyancsak kiválóan szellőzik, mind a szájnyílásnál, mind oldalt találunk légbevezető alkalmaz. Ugyancsak a komfortérzetet és a túlhevülés elkerülését szolgálja a felső részénél beépített háló.

Casco-ViperMX006

A nagyméretű sild kiválóan véd a nap és a csapadék ellen, emellett kellően erős a menet közbeni ágcsapkodások “kivédéséhez”. Hasonlóképpen a beépített bogárháló hatékonyan véd a “betolakodókkal” szemben. A Viper MX használata igen praktikus, köszönhetően az egyszerűen felpattintható állrésznek, illetve az ugyancsak modulárisan használható napellenzőnek. A Disk-fit Comfort fejkerület- és magasság-állító rendszernek köszönhetően a rögzítés egyszerű, egyetlen mozdulattal tökéletes illeszkedést biztosít.

Casco-ViperMX004

Érdekes még megemlíteni, hogy a Viper MX sisak akár 100 fokig hőálló, amelynek fő célja nem a tűzvédelem, hanem az esetleges csúszások során fellépő hőképződés hatásainak elkerülése. A sisak integritása és ütéselnyelő képessége így változatlan marad. A Viper MX az extrém kerékpározás minden megpróbáltatására fel lett készítve, magas szintű biztonságot nyújt, opcionális áll- és arcvédelemmel kiegészítve.

 

JELLEMZŐK:
> opcionális állvédelemmel ellátott fejvédő elsősorban extrém kerékpározáshoz
> felszerelhető állvédő, amely egyben arcot is óvja a sérüléstől
> nagyméretű napellenző
> Monocoqu-Plus szerkezet
> egybefüggő belső váz és a külső héj
> Alu Roll Bar alumínium belső merevítő
> Freshair Ventilation szellőzés
> folyamatos légáramlatot biztosít
> Disk-fit Comfort fejkerület- és magasság-állítás
> ellenálló alumínium rovarháló
> 100 fokig hőálló
> MyStyle cserélhető fényvisszaverőként pántok
> két méretben – M (52-57 cm) és L (58-62 cm)
> kétféle színben

Ajánlott fogyasztói ár (állvédő nélkül): 29 900 Ft.
Külön megvásárolható Viper állvédő: 17 900 Ft.

További információ a gyártó honlapján:
http://www. Casco-helme.de/fahrrad_products/Viper_MX/index.php

Casco-ViperMX011

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo