fbpx

Cape Epic: A Team Bulls uralta a 2. szakaszt – Szentgyörgyi 449.

Az első és második helyre is a bikák csapata érkezett. A mai szakaszt a Karl Platt – Urs Huber (Bulls) duó nyerte, a Thomas Dietsch – Tim Boehme (Bulls 2) páros előtt. Eredményüknek köszönhetően összetettben is az első két pozícióból várhatják a folytatást. Az olimpiai bajnok Jaroslav Kulhavyt és csapattársát Christoph Sausert (Burry Stander – Songo) ma egy láncszakadás hátráltatta, így végül harmadikként értek célba.

A Bulls párosa ma esélyt se adott a többieknek (fotó: sportograf)

A Bulls párosa ma esélyt se adott a többieknek (fotó: Sportograf)

A leghosszabb szakasz várta ma a Cape Epic résztvevőit. A Citrusdal és Saronsberg in Tulbagh közötti 146 km-es etap 2350 m szintet tartalmazott. Ebből rögtön 900 méternyi mászást az első 18 km-en kellett leküzdeniük a bringásoknak. További nehézségnek számított az is, hogy a nyomvonal nagy része 1000 m tengerszint fölötti magasságon vezetett, érintve a verseny idei legmagasabb pontját is, 1180 méteren. A talaj a tegnapihoz képest kegyes volt a versenyzőkkel, ez az elképesztő időkből is látszik.

A 2. szakasz szinttérképe

A 2. szakasz szinttérképe

Talán nem meglepetés, hogy a leghosszabb szakaszon a kifejezetten maraton specialista csapat versenyzői teljesítettek a legjobban, főleg úgy, hogy több komoly esélyekkel rendelkező párosnak ma is gondjai akadtak, de a közel 9 perces előny az első nem Bulls csapat előtt igencsak meggyőző.

Olyan mint egy álom. Ez az első szakaszgyőzelmem a Cape Epic-en. Nagyot harcoltunk ma és ez egy igen jó nap volt a számomra. Remélem meg tudjuk őrizni ezt a jó tempót a következő szakaszokra is… – mondta Urs Huber.

A mai napot élről kezdő Hermida-Van Houts páros mellől ma elpártolt a szerencse, ugyanis a holland defektet kapott, beleállt egy szög a gumijába. Hermida azt emelte ki, hogy nagyon nehéz volt így jó tempót menni, hogy a technikai hiba miatt leszakadtak az első bolyról.

Hermida láthatóan nem bánkódik azon, hogy elvesztették összetett 1. pozíciójukat

Hermida láthatóan nem bánkódik azon, hogy elvesztették összetett 1. pozíciójukat

A Specialized első számú párosa ismét technikai problémákkal küzdött. Kulhavy lánca különös módon egy lejtmenetben szakadt el, így a vezető helyről voltak kénytelenek megállni. Ezek után még a láncbontó is eltört, tetézve a bajt. Mindezek tükrében nem is is tűnik soknak a 9 perces hátrány.

A 2. szakasz dobogója

A 2. szakasz dobogója

A hölgyek mezőnyében ma a Yolande Speedy-Catherine Williamson (Energas) duó volt a leggyorsabb. Az eddig magabiztosan vezető Esther Süss -Jane Nuessli (BMC Wheeler) csapat ma előbbi gyomorproblémai miatt kis híján a feladás mellett döntött, de végül sikerült célba érniük.

Szentgyörgyi Krisztián és párja Willie van der Vyver (Northern Crocodiles/Trollope/X2S Team) az abszolút 449. helyén ért ma be, ez a kategóriában a 142. helyre volt elég.

“Egy újabb nehéz nap a nyeregben: 145 kilométer 2350 méter szintkülönbséggel. Ma volt az első nap, amikor partneremet grimaszolni láttam a tempó miatt, de így is ő jött ki győztesnek kettőnk közül (már megint). Olyannyira, hogy a második hegynél kb. 35 perce tekertünk fölfele, a mezőny csiga alakzatban mászott a hegyre, amikor partnerem az egyik sziklacsúcson meglátott egy pár páviánt üldögélni. Nem tudom, hogy csak engem akart demoralizálni vagy a felfelé menet és a napsütés ártott meg neki, de arra lettem figyelmes, hogy valami elképesztő hangon elkezdett huhogni, amire a páviánok visszahuhogtak neki, ez ment legalább 15 percen keresztül felfelé tekerés közben?!
A tempó és a táv ma gyilkos volt. De ezért hívják ezt a versenyt Cape Epic-nek! Még a profik is úgy készülnek rá agyban, hogy itt minden nap fúj a szembeszél, emelkedik, kegyetlen sziklás az út vagy ha nem, akkor homokban kell tekerni.
A partneremen kívül szeretnék még egy embert megemlíteni és köszönetet mondani a 3 tagúu csapatunkból unokatestvéremnek, Kulin Richárdnak. Ő segít nekünk minden nap a versenyre való felkészülésben. Ricsi ha kell autót vezet, villanyt szerel, megszerez és megszervez mindent, még a lehetetlent is. Nélküle nem tudnánk versenyezni!”

Krisztián és csapattársa a tegnapi szakasz rajtjánál

Krisztián és csapattársa a tegnapi szakasz rajtjánál

A 2. szakasz eredményei:

1. Karl Platt-Urs Huber (Bulls) 5:35.32,1
2. Thomas Dietsch-Tim Boehme (Bulls 2) +5.48,5
3. Christoph Sauser-Jaroslav Kulhavy (Burry Stander-SONGO)+8.44,1
4. Nino Schurter-Florian Vogel (Scott-Swisspower) +10.16,4
5. Jose Hermida-Rudi Van Houts (Multivan Merida) +11.28,3
6. Darren Lill-Charles Keey (Cannondale Blend) +11.28,9
7. Markus Kaufmann-Thomas Stoll (Dietrich) +12.35,9
8. Marco Aurelio Fontana-Manuel Fumic (Cannondale) +12.39,7
9. Stefan Sahm-Simon Stiebjahn (Bulls 3) +14.13,3
10.Max Knox-Kohei Yamamoto (Burry Stander-Songo 2) +16.03,6

Az összetett állása:

1. Karl Platt-Urs Huber (Bulls) 11:05.08,4
2. Thomas Dietsch-Tim Boehme (Bulls 2) +6.23,0
3. Christoph Sauser-Jaroslav Kulhavy (Burry Stander-SONGO)+8.03,9
4. Jose Hermida-Rudi Van Houts (Multivan Merida) +9.05,8
5. Darren Lill-Charles Keey (Cannondale Blend) +21.38,3
6. Marco Aurelio Fontana-Manuel Fumic (Cannondale) +29.07,1
7. Markus Kaufmann-Thomas Stoll (Dietrich) +31.41,2
8. Philip Buys-Matthys Beukes (SCOTT Factory Racing) +33.35,8
9. Nino Schurter-Florian Vogel (Scott-Swisspower) +34.26,8
10.Mirko Celestino-Luca Ronchi (Avion Axevo) +41.30,1

A Specialized csapat videója a 2. szakaszról:

 

Cape Epic – az első szakasz összefoglalója

Cape Epic – a prológ összefoglalója

Cape Epic – előzetes információk

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo