fbpx

Buruczki Szilárd blogja: a cyclocross tárcsafék előnyös lehet nagy sárban

ozd_cross_melegítésBuruczki Szilárd félúton az ózdi- és a veszprémi SuperCross forduló között a sáros 2. futam történéseiről mesél legfrissebb blogjában:

Sziasztok!

Egyre jobb erőnlétben érzem magam a kondi és a gyorsító edzések hatására, de még van hova fejlődni! Azon dolgozunk edzőmmel, Zolival, hogy versenyről versenyre egyre jobb formába kerüljek.

Még száraz pálya várt minket Ózdon a 2. SuperCross futamon, majd a délután 1 órási futamra egyre jobban esni kezdett az eső. A pálya technikásabb volt, mint tavaly, főleg sáros körülmények között. A rajtot nagyon jól elkaptam, a foci stadionból elsőnek hajtottam ki. Majd az első balos kanyarban a 3. helyre vissza csúszva mentem tovább az eső áztatta sáros pályán.

ozd_cross_akcio4

Az első kör végére kirajzolódtak a dobogós helyezések, de még a sorrend nyitott volt. A második körben Buzsó vette át a vezetés, majd Wouter Cleppe, a belga maraton bajnok követte. Egy esés miatt a harmadik helyen próbáltam vissza zárkózni Buzsóékra. Felzárkózás után pár kört együtt mentünk, majd kb. féltávnál sikerült ráesnem a 2. lépcső utáni lejtős jobbkanyarban a hátsó váltómra.

A váltótartó fül teljesen behajlott, a küllők között volt a hátsó váltó. Nagy nehezen vissza hajlítottam, hogy még a technikai zónáig el tudjak gurulni. Gyorsan átpattantam a Merida CycloCross tárcsafékes gépre, amit csapattársam Tóth Peti adott át, köszönet érte!

ozd_cross_akció0

ozd_cross_dobogóEgy-pár körig a tárcsás fékkel szokatlan volt a fékezés, de verseny végére hozzászoktam a nagyobb fékerőhöz. Az biztos, hogy egyenletesebben fogott a tárcsafék esőben, mint a canti fék karbon felnin. Sáros, esős körülmények között jön ki az előnye a tárcsaféknek.

Egy perces hátrányomat már nem tudtam ledolgozni, nagyon jól haladtak elöl a srácok a csúszós, sáros pályán. Maradt a bronzérem, Wouter Cleppe a belga bajnok nyert és a sármenő Buzsónak jutott az ezüstérem. Ismét köszönöm a KTC csapattársaknak a sok segítséget. A kiváló szervezésű versenyt köszönöm az Ózdi KE. csapatának! Következő versenyem VeszprémCross lesz, szeretnék revánsot venni! Szurkoljatok! Hajrá KTC!

A fotókért köszönet: Káldi Tamás&Szilvi és Molnár Tibor!

MERIDA Kőbánya TC

www.facebook.com/buruczki

www.buruczki.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo