fbpx

Buruczki győzött a Kross-túlerővel szemben a Buda Maratonon

Buruczki Szilárd egyedül tartotta a frontot a lengyel Kross gyári csapatának menőivel szemben a XI. Buda Maratonon, Radoszlaw Rekawek ellenében végül sprintbefutó döntött a Merida-Kőbánya TC menőjének javára.

(Fotó: Tirszin János - Nutrixxion.hu)

Buruczki Szilárd és Radoszlaw Rekawek (Fotó: Tirszin János – Nutrixxion.hu)

A Hármashatár-hegyi Repülőtéren nyári idő fogadta a közel hatszáz mountain bike-ost, akik szokás szerint a kifutó teljes szélességében rajtoltak el hatalmas pozícióharcra kényszerítve a kétkörös vagy egykörös távon indulókat is.

A két közel 20 kilométeres kör a megszokott volt, viszont változott a sorrend, ma a HHH csúcsára kellett először felmászni és utána következett a téglagyár irányába vezető kör, vissza a „helyi Ördögoldallal” a Virágos-nyereg felé.

(Fotó: Tirszin János - Nutrixxion.hu)

A Kross komoly erőkkel érkezett Budapestre (Fotó: Tirszin János – Nutrixxion.hu)

A bringások menet közben is eldönthették, hogy egy kör után befutnak a célba, vagy továbbmennek a második karikát is abszolválni. Olyan szempontból talán jobb ez a rendszer, hogy azok is feltekerhetnek a Hármashatár-hegy tetejére, élvezhetik a szurkolást, akik a rövidebb táv mellett döntenek.

Az egy kört teljesítők közül magasan kiemelkedett az U19-es korú Dina Márton (PCCC-BMC) teljesítménye, aki komoly különbséggel bizonyult abszolútban a legjobbnak, sőt, az első körben ott loholt a legjobb elit versenyzők nyakán.

(Fotó: Tirszin János - Nutrixxion.hu)

A férdi dobogósok (Fotó: Tirszin János – Nutrixxion.hu)

Az elit távon Szilárd és lengyel ellenfele hamar előnyre tettek szert, onnantól kezdve viszont nem bírtak egymással. Izgalmas sprintbefutó döntötte el a másfél órás verseny sorsát Buruczki javára, mögöttük két Kross gyári versenyző érkezett, majd a legjobb magyar srácok.

„Próbáltam többször támadni, de a laposabb részeken mindig visszaküzdte magát a lengyel srác, így inkább belenyugodtam, hogy együtt tekerünk, bíztam benne, hogy a végén meg tudom verni. Néha megijedtem, mert a sodrós kanyarokban nem sokon múlt a hibázás, de a sprinten már én voltam a gyorsabb.” – foglalta össze Szilárd röviden a versenyt.

(Fotó: Tirszin János - Nutrixxion.hu)

A női dobogó (Fotó: Tirszin János – Nutrixxion.hu)

A hölgyek között a lengyel Kross-armada képviseletében Michalina Ziótkowska sajnos agyonverte lányainkat, sőt, az apró termetű lengyel hölgy az abszolút férfi mezőnyben is top 20-ban érkezett, nagyon haladt. A dobogóra Dósa Eszter (Vitalitás SE-Scott-Nutrixxion) és Poór Brigitta (X2S HAibike Team) állhattak még fel.

Teljes eredménylista: 2013_budamaraton

Fotógaléria: http://foto.nutrixxion.hu/2013/MTB/0501-BudaMaraton/index.html

Videó:

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo