fbpx

Borúra derű: Legálisan kerékpározható lesz a 10-es út!

Jövő héttől legálisan kerékpározható lesz a 10-es út! – olvasható a Bringa Zóna közösségi oldalán, miután egy hónapja a tiltó táblákkal sokkolta a kerékpáros társadalmat a Magyar Közút Zrt:

Az eddigi legnagyobb kudarcunk után nem törtünk össze, hanem még nagyobb elánnal és lelkesedéssel kezdtünk el újra párbeszédet folytatni a Magyar Közút Zrt-vel. Már a legmagasabb szinteken folyt az egyeztetés, Karlovitz Kristóf és Vörös Csaba összeállítottak egy kerékpáros közlekedési konszenzusos anyagot, amiben összefoglalták a legfontosabb problémákat és kifejtették a jelenlegi állapot hiányosságait. A sok egyeztetést siker koronázta. A Magyar Közút Zrt-től ígéretet kaptunk, hogy jövő héttől a merci táblákat egy kerékpárosok jelenlétére figyelmeztető tábla fogja felváltani.

11407155_902490966474805_5697200680742221713_n

Üdvözöljük a Magyar Közút Zrt. bölcs döntését, és ezek után nagyon bízunk abban, hogy országos szinten is felülvizsgálatra kerülnek majd a merci táblák.

A szentendrei tiltással kapcsolatos egyeztetések is a véghajrához érkeztek, reméljük, hogy hamarosan ott is egy ilyen jó hírről tudunk majd beszámolni.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo