fbpx

Blazsó Márton a Portugál MTB Körversenyen

Blazsó Márton (Mesterbike ILB Factory) az Andalucía Bike Race után folytatja a többnapos mountain bike maratonok sorát, a héten portugáliában versenyez, szintén párosban, a hétfőtől szombatig tartó UCI S2 kategóriás Portugal Tour MTB viadalon.

IMG_7235

Marci első bejelentkezése:

Egy héttel ezelőtt, régi barátom, Milton Ramos küldött egy üzenetet, hogy nem akarok-e menni vele a Portugal Tour 6 napos versenyre, mert van egy meghívása számomra. Rögtön nem mondtam igent, mert egyelőre még nem tudtam végteleníteni a bankkártyám. Gyors ügyintézést követően végül a csapatom, a Mesterbike ILB Factory felől sikerült támogatót találnom a repjegyre. Madridig repülő, majd onnan autóval Viseu városa Portugáliában, ahol a történelmi belvárosban kezdődött egy 6 km-es prológgal a verseny.

Az első nap még a verseny előtt megnéztük a pályát, hiszen 2-es rajtszámmal viszonylag későn, utolsó előttiként rajtoltunk délután 5:11-kor. Az időjárás egész jó volt délelőtt, de pont az indulásunk előtt 10 perccel elkezdett esni. Többnyire gránit díszkövön annyira nem csúszott a gumi, de a mészköves részeken nagyon! Vigyáztunk is, hogy ne hibázzunk, de az utolsó előtti kanyarban Milton pont mögöttem volt és egy kishídról leérve egy fémlapon elcsúszott és csúnyán beverte a bordáját. Levegőt nem kapott, de azonnal felpattant a bringára. Én betoltam még az utolsó hosszú meredek mászás előtt, aztán alig bírtam beérni. Olyan volt, mint egy rosszul eldobott bumeráng. Az hiszed visszajön, (vagyis beéred) de nem. 🙂 Szóval vesztettünk 5-6-7 mp-t, ami azért jelentős egy bő 12 perces futamon.
Eredményhirdetéskor viszont meglepődve tapasztaltuk, hogy 2 mp-vel lemaradva az elsőktől harmadikok lettünk! Nagy volt az öröm, de én izgulok, hogy ma kapjon rendesen levegőt Milton. Fura módon így akkor leszek boldog, ha szenvednem kell ma, mert akkor az esés nem befolyásol. Társam elvileg gyorsabb nálam. Andalucián pl. 4. helyen értek be összetettben.
Meglátjuk……..

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo