fbpx

BikeFun Smart II váztáska miniteszt

A BikeFun Smart II a kerékpárváz felső csövére rögzíthető táska, amelyből akár menet közben is könnyedén elővarázsolható az energiaszelet, a mobilkészülék vagy a fényképezőgép. Praktikus táskatípus, ráadásul a Smart II minkét oldalán rendelkezik tárolórekesszel, a felső áthidaló rész pedig telefonttokként funkcionál.

A Bikefun az egyik legnépszerűbb hazai márka, a kerékpározás öröme és az általa képviselt életstílus nevükbe és Ride’n’Roll jelmondatukba egyaránt beleivódott. A kiegészítők széles kínálatában a táskák különösen nagy hangsúlyt kapnak, hasonlóan innovatív megoldásokkal, mint a most bemutatott Smart II esetében. A praktikus, többfunkciós táskamodell a kormányszár mögött, a felsőcső tetején és két oldalán kap helyet, óvva a benne tárolt felszerelést a külső hatásoktól, a kellékek pedig menet közben is elérhetőek.

taskakorkep_vaz_000A Smart II az eredetileg triatlonversenyzésre kifejlesztett “energiatáska” mindennapokba átültetett változata, lényegesen nagyobb tárolókapacitással, telefontartó funkcióval kiegészítve. Az elhelyezés adja magát mind a sportfelhasználáshoz, mind a kerékpáros közlekedéshez, túrázáshoz. A triatlonban fontos, hogy a testhelyzet menet közben aerodinamikus maradjon, „civil” használatban pedig a Smart II többlet kényelmet és biztonságot tesz lehetővé, lévén nem kell sem a zsebben kotorászni, sem megállni a nyeregtáska tartalmának átbogarászásához.

Ez a táskatípus a mindennapos közlekedésre, túrázáshoz egyaránt ajánlható, a két rekesz tároló 2 literes kapacitás bőven elegendő, a vázon alig foglal helyet, előre helyezve nincs útba a hajtásnál. Rögzítése három tépőzár segítségével történik: kettő a felső csövet fogja, a harmadik pedig fejcsövet “öleli át”. A táska így stabilan áll, menet közben sem mozdulhat el. A felső telefontartó kétkocsis cipzárral nyílik, és akár 5″-os képernyővel rendelkező „okoskészüléket” is fogad. A poliészter 600D és a 420D nejlon alapanyag megfelelő védelmet biztosít, óvva mind a készüléket, mind a rekeszek tartalmát. Az egyik rekeszben egy további esővédő huzatot is találunk, így a Smart II teljesen vízhatlanná tehető.

A telefontok funkció lehetőséget biztosít arra, hogy készülék kerékpározás közben mindig kézközelben legyen. Praktikus megoldás a kormány közelében, a felsőcsövön történő elhelyezés, menet közben itt a képernyő leolvasható, és akár kezelhető is. Ehhez a tok borítását képező TPU kijelzővédő érintőképernyő-kompatibilitással rendelkezik. Bringázás közben tehát számos okostelefon-szolgáltatást használhatunk, a beépített GPS-vevő pedig túrák során vagy városi tájékozódáshoz lehet igen hasznos.

A BikeFun Smart II váztáskát a körképben szereplő többi modellhez hasonlóan kipróbáltuk. A „háztartásban” lévő egyik kerékpárra tökéletesen passzolt, vázon stabilan állt, funkcióját maradéktalanul betöltötte. Ellenben egy túlméretes fejcsővel rendelkező országúti bringához nem passzolt, lévén a tépőzár nem volt elég hosszú a rögzítéshez. A telefontokba sikerült egy 5″ kijelzővel rendelkező készüléket bepasszírozni, de sajnos a körkörös záródás miatt az nem volt kezelhető (pontosabban „felébreszthető”). A 4″-os másik készülékünk könnyedén belecsusszant, és kezelésével sem volt gond, bár a „felébresztő” gombot ott sem volt könnyű kezelni. A tanulság, hogy ha váztáskát vásárolunk, a boltba kerékpárral és telefonnal felszerelve érkezzünk!

Többféle kerékpárra felszereltük: a próba mindenképpen ajánlott!

A BikeFun Smart II árhoz képest bőven elfogadható minőségi szintet képvisel, tetszetős dizájn, biztonságot fokozó fényvisszaverő nyomatokkal kiegészítve. Innovatív, többfunkciós modell, viszont emiatt nem minden kerékpárra és telefonhoz alkalmazható. Ha a bolti próba során mindkét teszten átmegy, és a váz színéhez is passzol, mindenképpen jó vásárt csinálunk vele!

Jellemzők:

  • nagy tárolókapacitású, felső csőre rögzíthető váztáska
  • méretét tekintve nagyobb, mint bármely nyeregtáska
  • kezelése menet közben is lehetséges
  • segítségével a legfontosabb kellékek bármikor elérhetők
  • integrált telefontartó kiváló védelemmel
  • mellékelt vízhatlan borítás
  • ellenálló 600 Denier poliészter és 420 D nejlon alapanyag
  • összesen 2 literes űrtartalom
  • 9 x 17 cm-es telefontartó
  • 17,5 x 5 x 13 cm-es rekeszek
  • tépőzárakkal a homlokcsőhöz vagy akár a nyeregszárhoz is rögzíthető
  • fényvisszaverő nyomatokkal ellátva
  • 178 g

Ajánlott fogyasztói ár: 5390 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo