fbpx

Benkó Barbi blogja: Sikerült életem legrosszabb versenyét produkálnom…

A londoni olimpia mountain bike XCO versenyszámában rajthoz álló Benkó Barbara tőle szokatlan helyen, tizenhatodikként végzett a szombati világkupa futamon Franciaországban, erről ír legfrissebb blogbejegyzésében:

Sikerült életem legrosszabb versenyét produkálnom, ezt minden túlzás nélkül állíthatom! Úgy néz ki, Franciaország nem az én terepem, pedig gyönyörű helyen voltunk és még örültem is, hogy nem olyan durva a pálya, így Olimpia előtt nem szerettem volna összetörni magam.

Próbálom keresgetni az okokat, hogy miért nem mehetett, nagyrészt annak tulajdonítom a dolgot, hogy Markus és Julie is betegek voltak és végigfertőzték a fél csapatot. Engem legalábbis igen, bár az biztos nem segített a kivédésben, hogy egy szobában voltam a Julie-vel, az időm nagy részét viszont a Markus-szal töltöttem, mert nagyon jóban vagyunk és főleg vele szoktam mindenhová mászkálni, ha a csapattal vagyok.

Ahogy idén szinte az összes Világkupán, most is a verseny napjára romlott el az idő és esett szinte egész nap az eső kisebb megszakításokkal, és a hegyen nem volt meleg. Az expo és a pálya 2000 méter magasan feküdt a tengerszint felett, eleinte éreztem edzésen, hogy kevés a levegő, de aztán minden nappal egyre jobb lett és úgy gondoltam a versenyen már jó lesz, de sajnos nem így történt, alig kaptam levegőt és a lábam a rajt után 1 perccel úgy elkezdett savasodni, hogy azt értelmezni sem tudtam és nagyjából itt véget is ért az én versenyem.

Pénteken az orrom is vérzett többször, ami sajnos szombatra csak még rosszabb lett és a torkom is fájt kicsit, bár az nem volt vészes, lázam szerencsére nem volt! Végigmentem és beküszködtem magam a célba a siralmas 16. helyen, mert feladni nem akartam, de egy másodpercét sem élveztem, és amikor láttam, hogy kik előznek meg, sírni lett volna kedvem, olyan emberek, akiket maximum a boxban a rajtnál szoktam látni és többet nem…

De kell ilyen is, hogy az ember értékelni tudja a sikert, ami remélem az Olimpián fog eljönni! Sajnos Markus-nak sem ez volt a top versenye betegen, 30. lett, de még így is megszerezte az összetett 3. helyet, brutál jó! Julie defekttel 32., Shlomi sajnos nem tudta befejezni a versenyt! De hogy jót is mondjak, megkaptam az Olimpiai kerékpárom a Focus-tól és élesben is kipróbálhattam most a Világkupán, nagyon szép és jól is működött. Bár későn, csak péntek délután állt össze végleg, így egy napom volt mindössze tesztelni.

Kicsit furcsa érzésem van rajtam, mintha 26-oson ülnék, pedig elvileg ugyan olyan, mint a régi 29er, sőt, biztos, hogy minden ugyan az, de valahogy mégis más, mindenesetre tetszik és egyáltalán nem rosszabb, sőt, szerintem jövő héten már teljesen legjobb barátok leszünk!:)

Most az első, hogy meggyógyuljak, bár szerintem nem vészes ez a dolog, pár nap és top fit leszek, szombaton pedig már repülünk is Londonba! Úr Isten, el sem hiszem, hogy ilyen hamar eljött és hogy részese lehetek a XXX. Nyári Olimpiai Játékoknak! El sem tudom mondani mennyire boldog vagyok! Igyekszem majd onnan is jelentést adni, de egy már most biztos, női elit rajt augusztus 11-én, otthoni idő szerint 13:30-kor!

Barbi naplója: http://benko.blogger.hu/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo