fbpx

Benkó Barbi blogja: portugáliai győzelemmel kezdődött az év

A német Focus M.I.G. Team londoni olimpiára készülő mountain bike versenyzője, Benkó Barbara Portugáliában kezdte idén a versenyszezont, egy kategórián kívüli maraton-győzelem után tegnap a portugál kupasorozatba tartozó pontszerző C2-es versenyen nyert Penafiel városában, erről számol be legfrissebb blogbejegyzésében:

Idei első cross-country verseny és egy győzelem. Nem rossz kezdés, ennél rosszabb ne is legyen, ezt kívánom magamnak!:) Látszik, hogy Olimpia éve van, elég nemzetközi mezőny gyűlt össze: lengyel, észt, de még ausztrál versenyző is volt a rajtnál.

Benkó Barbi Portugáliában győzött

A pálya elég technikás volt, sok embernek meg is gyűlt a baja vele, sajnos én is rengeteg bukásnak voltam a szemtanúja. Ennek ellenére nekem tetszett a nyomvonal, hullámos volt és élvezhető. Persze az utolsó körökben azért már nagyon észnél kellett lenni, mert kis hiba és nagy esés lehetett volna belőle.

Iszonyú nagy por volt, amit azóta is köhögök fel, az első körben annyi port nyeltem, mint egész évben szoktam az összes versenyen. Be is égett a tüdőm rendesen, mindjárt az elején. A problémát az okozta, hogy az elit férfiak után indultunk röviddel és már az első leejtőn utolértük a végét, akik semmiképp nem akartak elengedni, mert sértette az önérzetüket, hogy egy lány megelőzi. Ilyet én még nem láttam, érdekes volt, kénytelen voltam agresszívebben rájuk szólni, mert egy idő után már elvesztettem a türelmem, főleg hogy felfelé kiharcolt előnyöm eltűnt és utolért az észt lány minket lefelé, mert annyira nem haladtuk és az Istenért sem engedtek el.

Benkó Barbi Portugáliában győzött

Hab volt a tortán hogy a nagy por miatt semmit sem láttam, így érzésre mentem, ért azért egy-két meglepetés itt is, de szerencsére a felfelékben helyre állt a rend és a második kör felére normalizálódott valamelyest a helyzet, tudtam az én tempómban haladni és fokozatosan kiépíteni az előnyöm. Nem éreztem magam túl fitten, mert többet edzettem a héten a kelleténél, amit a lábaim sem köszöntek meg, de szerencsére nem volt veszélyben az első helyem és a technikás pálya is nekem kedvezett.

A rajtnál ezt még nem gondoltam volna, mert eddig is tudtam, hogy itt lazábban kezelik a dopping dolgot, de most konkrétan olyan ember állt be mellém, akinek csak a rajtszáma alapján tudtam eldönteni, hogy lány… Mivel ugye pont emiatt külföldre sem járnak, besaccolni sem tudtam mire képesek, így nem voltam teljesen nyugodt, de szerencsére sikerült a győzelem így is! 2. helyre nagy „meglepetésre” egy portugál hölgy érkezett, míg a 3. egy észt lett, akit már ismertem korábban versenyekről.

Március 4-én tervezek még egy C1-es versenyt itt, majd Magyarország felé veszem az irányt, de csak egy napra és már indulás is Dél-Afrikába az első Világkupa helyszínére! Szóval a szurkolásra még mindig nagy szükség lesz!:) Köszönöm szépen a szuper segítséget Barbinak és Andrisnak, csillagos ötös!:)

Barbi naplója: http://benko.blogger.hu/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo