fbpx

Benkó Barbarát edzés közben sodorták el (rendőrségi közleménnyel frissítve)

Ma délután a 10-es úton edzés közben sodorták el nagy sebességgel londoni olimpikon mountain bike versenyzőnket, Benkó Barbarát, aki viszonylag szerencsésen megúszta a bukást, a sofőr azonban nem adta meg a szükséges segítséget.

A Sportkórházban végződött a mai edzés

A Sportkórházban végződött a mai edzés

Barbi a kórházból hazafelé még mindig nagyon feldúlt állapotban a következőket mondta a Piliscsabán, a 10-es főúton történt balesetről:

Most tartok haza a Sportkórházból, röntgen és egyéb vizsgálatok után, elvileg nincs törve a vállam, de nagyon fáj és az egész jobb oldalam le van zúzva. Apa jött értem, ő hozott be. A legdurvább az egészben, hogy a balesetet okozó sofőr kiszállt, miután a mellette ülő gyereke üvölteni kezdett, de azt mondta: „ja látom jól vagy”, majd továbbhajtott. Sajnos a rendszámot nem néztem meg, mert olyan sokkos állapotban voltam és annyira fájt a fejem meg a vállam. A sisak mentette meg az életem, alatta is be van vérezve…

Nagyon nagy szerencsém volt, mert 50-nel sodort el Piliscsabán, ahogy beérkezünk lefelé a dombon a faluba. Megelőzött, majd lesatuzott, de valószínű rossz volt az alváz, mert teljesen jobbra húzott az autó és elsodort, én meg előre szaltóztam. Az volt a szerencsém, hogy a régi dzsudo edzéseknek hála ösztönösen estem és így sokat mentettem. A kerékpárom is megsérült természetesen, de az nem érdekel.

A legszebb, hogy miközben a 10-es út szélen ültem és ordítottam a fájdalomtól, senki sem állt meg és továbbindult a forgalom… Eszébe sem jutott senkinek megállni. Amikor meg felálltam még egy rendőr is továbbment, de annyira sírtam, hogy már megállítani sem tudtam. Elég kemény. Igazából iszonyú nagy szerencsém van, arra gondoltam, hogy meg is halhattam volna és nagyon nagy mázlim volt…

A végső soron szerencsés kimenetelű balesethez csak annyit tudunk hozzáfűzni, hogy nagyon vigyázzatok az utakon!

Frissítés – Barbi facebook oldalán egy nappal a balesetet követően nyigtat meg mindenkit, hogy jól van és önként jelentkezett a “cserbenhagyó”:

Nagyon köszönöm mindenkinek az érdeklődést, sokkal jobban vagyok! Az úr önként jelentkezett a rendőrségen, nem gondolom, hogy szándékos gázolás történt, egyszerű pánikreakció, hogy otthagyott… A rendőrségi eljárás még zajlik, ki fognak minket hallgatni. Azért vigyázzunk egymásra az utakon, mindegy hogy autós, kerékpáros, motoros vagy gyalogos.

Tényleg köszönöm a sok jókívánságot, fejben dől el a gyógyulás, motivációban nincs hiány, úgyhogy holnap már vissza akarok ülni!

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása a 10-es főúton történt balesetről:

Több internetes portálon jelent meg közlés – 2015. április 16-án és április 17-én – azzal kapcsolatban, hogy Benkó Barbara olimpikon balesetet szenvedett Piliscsabán, a 10-es számú főút Pest megyei szakaszán. Az esettel kapcsolatban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tájékoztatást adja.

Benkó Barbara 2015. április 16-án 17 óra 20 perckor megjelent a Pilisvörösvári Rendőrőrs épületében és bejelentést tett arról, hogy 12 óra 55 perc körüli időben Piliscsaba, Fő úton közlekedett kerékpárral, amikor elsodorta egy személygépkocsi. A járművezető ezt észlelve megállt, majd segítségnyújtás és adatai hátrahagyása nélkül továbbhajtott. A bejelentő a baleset következtében megsérült és a kerékpárja megrongálódott.

Benkó Barbara egy közösségi oldalon megosztotta a vele történteket és azt állította, hogy „amikor felállt, még egy rendőr is továbbment.” Ez azt a látszatot kelti, miszerint a rendőr szándékosan nem állt meg segítséget nyújtani.

Bár egyetlen, a történetről beszámoló médiatartalom-szolgáltató sem kereste meg a rendőrséget, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság fontosnak tartja közölni a tényeket.

A település egyik körzeti megbízottja valóban elhaladt a baleset helyszínén, ahol észrevette a bejelentőt, aki ekkor már állt. A rendőr sérülést nem látott Benkó Barbarán, a balesetről nem volt tudomása és rendőri intézkedésre okot adó körülményt nem észlelt, ezért nem állt meg. A bejelentő sem jelezte a körzeti megbízottnak, hogy segítségre lenne szüksége.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az esettel kapcsolatban segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A balesetben részes járművezető az esetet követően önként jelentkezett a rendőrségen. A további vizsgálat tárgyát képezi az is, hogy az érintett felek valamelyike egyéb jogsértést megvalósított-e.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo