fbpx

Bemutatták a Cannondale, GT, Mavic, Sram újdonságokat – Interjú az Aspire Sports értékesítési igazgatójával

Tavasszal hírt adtunk arról, hogy az Aspire Sports személyében új hivatalos forgalmazója van a Cannondale, GT, Mavic, Sram márkáknak, most augusztusban pedig sikeresen lezajlott a magyar, a cseh, a lengyel és a szlovák kereskedők részvételével a 2019-es palettákat bemutató vevőtalálkozó. Az eseményre mi is hivatalosak voltunk és amellett, hogy kipróbáltuk a 2019-es újdonságokat, a cseh forgalmazó értékesítési igazgatójával is beszélgettünk.

Sok nagy forgalmazóhoz, gyártóhoz hasonlóan az Aspire Sports is amellett döntött, hogy ahelyett, hogy a termékeit különböző kiállításokra cipeli, inkább rendez egy több hetes rendezvényt, ahol vendégül látja a kereskedőit, akik ott testközelből kipróbálhatják, kézbe fogathatják az adott termékeket, nem vakon, katalógusból kell megrendelniük azokat.

Mi újságírók is szeretjük az ilyen eseményeket, sokkal jobban megismerkedhetünk az adott márkákkal, mint egy kiállítás keretén belül, ráadásul tesztelhetjük is azokat.

Hazai szemünknek szokatlan, amikor a teljes Cannondale, GT paletta ott van előttünk, 2019-es tesztbringák sora, amik közül bármelyiket kipróbálhatjuk. Éltünk is a lehetőséggel, számos bringát leteszteltünk, az új aero országúti csúcsmodell System Six-től, a Lefty Ocho-val szerelt F-Si-n keresztül, az e-bike Cujo 130-ig jó pár modellt kipróbáltunk.

[divider scroll_text=””]

Persze nem csak a bringák, alkatrészek, kiegészítők érdekesek, hanem az is, hogy egy cseh cég forgalmazza őket Magyarországon, amit lehet páran negatívan fogadtak. Minket is érdekelt, hogy mi a szándéka a cseh piachoz mérten elhanyagolható méretű magyarral az Aspire Sports-nak ezért elbeszélgettünk a vállalat értékesítési igazgatójával, Marek Dolezal-lal, melyet most itt olvashattok:

Milyen célokat állítottatok fel Magyarországon?

Nem határoztunk meg értékesítési célokat, nem ez a fő szempont. Szeretnénk a Cannondale, a GT, a Mavic és a SRAM számára megfelelő értékesítési hálózatot kiépíteni. Olyan kereskedők csoportját, akik magas szintű szolgáltatást és értékesítési támogatást nyújtanak a vásárlóknak. Szeretnénk javítani a kerékpárok és alkatrészek elérhetőségén az ügyfeleink számára. Nagy hangsúlyt fektetünk pótalkatrészek rendelkezésre állására, az ügyfélszolgálatra, a jótállási szolgáltatásra stb.

Miért döntöttetek úgy, hogy beléptek a magyar piacra?

A több általunk forgalmazott márkával folytatott megbeszélést követően azt a következtetést vontuk le, hogy a magyarországi terjeszkedés megerősítheti partnerségünket és könnyen felhasználhatjuk és kihasználhatjuk az eddig megszerzett előnyeinket a magyarországi forgalmazás során is. Több ezer kerékpárt és alkatrészt raktározunk, azokat könnyen szállíthatjuk Magyarországra is, jelentős többletköltségek nélkül. Hisszük, hogy a magyar kereskedők és a fogyasztók is profitálni tudnak az Aspire forgalmazásából. Mindenesetre Brno (ahol a székhelyünk is van) alig több mint 300 km-re van Budapesttől. A távolság nem lehet akadály, nagyon közel vagyunk.

A Kongres Hotel Jezerka adott otthont a rendezvénynek

Hogyan profitálhatnak a fogyasztók az Aspire forgalmazásából?

Forgalmazott márkáinkból szélesebb választékot és jobb termékelérhetőséget, magasabb szintű garanciális ügyintézést és szerviz hátteret tudunk biztosítani.

Hogyan tudnak profitálni a kereskedők az együttműködésből?

A kereskedőknek előnyt jelent a kiváló áruelérhetőség, hisz a Brno-i raktárunkból napokon belül elérhető a készlet. Ezenkívül szezonban nincs minimum rendelési mennyiség. Jobb fizetési feltételeket tudunk biztosítani. Emeljük a márkatudatosságot – invesztálunk is ennek érdekében. Technikai képzést is tervezünk a kereskedők számára.

Milyen üzleti tevékenységek valósultak meg azóta Magyarországon?

2018 áprilisa óta, amikor elindultunk, nagyon sokat tettünk már. Megbíztuk Kanász Jánost, aki tapasztalt, és ismert szakember a kerékpáriparban, országmenedzseri pozícióban. A b2b rendszerünket teljesen lefordítottuk magyar nyelvre. Együttműködünk a BikeMag-al a márkáink népszerűsítése érdekében. Vonzó üzleti feltételeket és árak kínálunk. A magyarországi kereskedők prominens csoportja eljött ide a vevőtalálkozóra, (amiről a fenti cikkünkben írtunk – szerk.) és örültek annak, amit itt láttak..

Ruházat és kerekek a Mavic-tól

Tudnál egy kicsit mesélni a cégetekről?

Az Aspire Sport 1996-ban alakult, Brno-ban. Egy magántulajdonban lévő vállalat. A Cannondale, GT, New Balance, Uvex, Maxxis, Merrell, SRAM, Mavic és az Osprey márkák forgalmazásával foglalkozunk. Jelenleg Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Lengyelországban forgalmazunk, 50 embert foglalkoztatva.

A videó a Cykloservis Magazin engedélyével szerepel cikkünkben.

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo