fbpx

BBB Strike 760 kerékpár lámpa teszt: instant get

Több BBB lámpa is járt nálam teszten, melyből a világítótoronynak is beillő Scope 1500-ról már olvashattatok, most pedig egy szintén nagy teljesítményű, de fényéhez képest pici méretű lámpát a BBB Strike 760-at mutatjuk be nektek!

A kódnéven BBB BLS-74 nevű modell pici méretű és aránylag könnyű mivel csak 127 grammot nyom, mégis 760 lumen fényerővel rendelkezik az XML CREE LED-nek köszönhetően! És ebben a súlyban már a Samsung által gyártótt Li-Ion akkumulátor is benne van. Mivel a 21.század követelményeinek megfelelően már nem ceruza elemeket kell belerakosgatni, hanem sokkal hatékonyabb akkumulátoros kivitel. A 3.7 V-os akku 2.6 Ah-s kapacitású, ami elég komoly ekkora méretben.

A fotóhoz vakut nem, csak 3 BBB lámpát használtunk :)

A fotóhoz vakut nem, csak 3 BBB lámpát használtunk 🙂

Ahogy már a Scope tesztben is említettem, fura szerkezet az emberi szem, mivel brutális mértékben tud alkalmazkodni a környezeti fényekhez. A Strike 760 matek alapon pont fele akkora fénnyel rendelkezik mint a Scope. Mégis simán tudod használni terepen is és ezt nem csak a kiváló terítésének köszönheti, hanem a szemednek is. Egyszerre fent volt a kormányon mind a két lámpa. A Scope után persze érezhető a különbség, de 1-2 perc elteltével majdnem ugyanolyan tempóval tudsz terepen haladni, mert a pupillád kitágul a kisebb fényerőhöz. Aszfalton még jobb a helyzet, mert ott az úthibák jóval marginálisabbak mint a köveket figyelni az avar között.

via GIPHY

Szélességében ez is beteríti a két sávot és nagyjából 30 méterig aránylag konstans fényt ad. Szerencsére már egészen a kerék elé is világít, ami azért lényeges, mert sok lámpa van aminek a fénye csak a bringa előtt 1 méterrel kezd látszani, és az bizony erősen zavaró. Bizonyos szempontból ez a lámpa jobb választás mint a Scope. Miért? Egyrészt nincsen külön akku amit valahová fel kell raknod, másrészt kicsi, kompakt, ha leveszed a bilincsről simán elfér a zsebben, és a felébe kerül. Személy szerint egy 24 órás versenyen is simán használnám, bőven elég a fénye a tök sötétben bringázáshoz, egyedül ismeretlen terepen éreztem szükségét a Scope erejének.

Kicsi méret és súly, nagy teljesítmény

Kicsi méret és súly, nagy teljesítmény

Szintén nagy előnye, hogy a belső akku ami EnergyBar névre hallgat, simán cserélhető és mindössze 7000 forint az ára, így lazán belefér egy tartalék akku a költségvetésbe és így már full fényerőn 4 órát is tud világítani. Ha nincsen igazán szükség rá, akkor érdemesebb az eggyel csökkentett fényerőt használni, mert közel ugyanúgy látsz vele, de 70%-kal hosszabb üzemidőt kapunk általa! Ezalatt még két további fokozat található és van villogó üzemmódja is, de ezzel csak óvatosan, mert a második fokozat fényerejét használja, ami nagyon zavaró tud lenni a szembejövőknek, így a lámpa dőlésszögét állítsd be rendesen!

Gyorsan levehető, és a belső akku is olcsón cserélhetó

Gyorsan levehető és a belső akku is olcsón cserélhető

Fényéhez képest az ára teljesen rendben van, nem olcsó darab, de sokat is tud, és a kivitele is elsőosztályú. Ha nem vagy hardcore éjszakai terepező, akkor a Strike nagyon jó választás, és elemlámpaként is tudod használni, mert kicsi és kézreálló, de itt is igaz, amit a Scope-nál írtam, hogy az alumínium hűtőbordák ellenére kell neki a menetszél, így álló helyzetben csak csökkentett üzemmódban használd tartósan! A kormány adapter nem csak függőlegesen állítható, hanem vízszintesen is forgatható rajta a lámpa, így tuti be tudod állítani a megfelelő pozíciót.

Forgalmazó: Pacific Cycles Kft.

Elérehetőség: https://www.pacificcycles.hu/index.php/termekek/bbb-0/kiegeszitok-0/vilagitas-0/bls-74-strike-760-detail.html

Ajánlott fogyasztói ár: 39 600 Ft

Hol tudod megvenni? Itt: https://www.pacificcycles.hu/index.php/kereskedoink.html

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo