fbpx

BBB KITE (BHE-29) fejvédő

A BBB a KITE-ot a az országúti fejvédői közé sorolja, de első ránézésre szinte mindenki azt mondaná, hogy ez egy MTB használatra készült fejvédő. Ők sem tévednek sokat, valójában egy multifunkcionális sisak, használható terepen és országúton egyaránt. A gyártó a tervezéskor egyértelműen a védelmet tartotta szem előtt, de kényelmi szempontból sem kell nélkülöznünk, ha a KITE-ot választjuk.

BBB_BHE29

In-Mold technológiával készült a fejvédő, a vastag EPS habot a teljes külső felületen héj borítja, ennek köszönhető, hogy igazán erős, masszív sisak képét nyújtja, nem egy filigrán darab, viszont emellett a tömege sem annyira nagy, az erős sild ellenére is csak 299 gramm M-es méretben, ez még bőven az elfogadható kategórián belül van. A halántéknál és hátul lejjebb ér, mint egy átlagos fejvédő, ezzel védve ezeket az érzékeny területeket.

BBB_BHE29

A szellőzésre is odafigyeltek a KITE tervezésekor, 14 közepes méretű szellőzőnyílás került a fejvédőre, de mint tudjuk a nyílások száma és mérete nem minden, azok elhelyezése, a belső csatornák kialakítása, ami szintén nagyon fontos. Ennél a típusnál ezekkel sincs probléma, a BBB úgy tervezte meg, hogy az elöl beömlő levegő a fejen végigfutva hátul tudjon távozni is, ez nem csak a fej hűtésére van jó hatással, hanem aerodinamikailag is számít. Az első három szellőzőnyílást rovarhálóval fedték be, ezek remek védelmet tudnak nyújtani darazsak vagy méhek ellen. A szivacsozáson sem spórolt a gyártó, a magasabb kategóriákból ismert antibakteriális szivacsozás került a KITE-ba, ezek természetesen kivehetőek, moshatóak, cserélhetőek. Sokan nem gondolnák, hogy a szivacsok is fontos szerepet játszanak egy fejvédő kényelmében, pedig így van, elég csak belegondolni abba, hogy ezekkel van közvetlen kapcsolatban a fejünk, nem mindegy, hogy milyen a felülete, mennyire szívja fel az izzadtságot, hogyan szárad.

BBB_BHE29

Egy fejvédő csak annyira erős, mint amennyire a rögzítő rendszere engedi, hiszen elmozdulva már messze nem véd úgy, ahogy kellene. Ennek a problémának a kiküszöbölése érdekében a BBB az Easy TwistClose fejméret állító rendszert integrálta a KITE-ba, hagyományos hátul tekerős megoldás, egy kézzel is könnyedén beállítható a kívánt méret, a legtöbb fejformához illeszkedik, stabilan tart, ellátja feladatát. A fejvédő kategóriájához mérten a pántok hossza is egész jól személyre szabható, egyszerű csatokat használ a gyártó, de valószínűleg ezzel senkinek sem lesz problémája.

BBB_BHE29

A sisak sildje levehető, kifejezetten tetszetős, egyedi megoldást alkalmaz a BBB. Olyan masszív a rögzítése, hogy akár évekig napi szinten fel-le szerelhető, nálam csillagos ötöst érdemel. Mint már a bevezetőben említettem, ránézésre egyértelműen MTB, túra fejvédő a KITE, de a sild levarázsolásával modern országútivá változik, tökéletes választás azoknak, akik egy erős, sokrétű sisakot szeretnének venni, ráadásul az ára sem túl magas. 2 méretben és 10 színben kapható!

JELLEMZŐK:
>14 szellőzőnyílás
>In-Mold
>Rovarháló
>Mosható, antibakteriális szivacsok
>A hátsó szellőzőnyílások az optimális légáramlásért
>Easy TwistClose állító rendszer
>Könnyen állítható pántok
>Fényvisszaverő elemek
>Levehető sild
>2 méretben: M (52-58cm), L (58-61,5cm)
>10 színben (matt fekete, matt fehér, matt sötét kék, matt neon sárga, matt fekete-zöld, matt fekete-narancs, matt szürke, fényes fekete-neon rózsaszín, fényes fekete-kék, fényes fekete-piros)

Tömeg: 299g (M méretben)

Ajánlott fogyasztói ár: 19 650 Ft

További információ a gyártó honlapján:
https://bbbcycling.com/en/bike-wear/helmets/BHE-29

Videó:
https://www.youtube.com/watch?v=l1ig7hg3TLM

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo