fbpx

Az Utensilnord a fiatalokra épít, Kusztor elhagyja a magyar csapatot.

Az eredményes marokkói szereplés ellenére több nehézséggel kellett megküzdeni az utóbbi időszakban kontinentális csapatunknak, ezekről kérdeztük az Utensilnord sportigazgatóját, Stubán Ferencet.

Kusztor kedvezőbb feltételek reményében távozik

Kusztor kedvezőbb feltételek reményében távozik

Bikemag: Kezdjük a legfrissebb hírrel, Kusztor Péter, akitől akár UCI Europe Tour-pontszerző eredményekre is számíthattunk volna idén, elhagyja az Utensilnord csapatát. Mi történt?

Stubán Ferenc: Kusztor Péter kezdeményezésére bontunk szerződést, leendő kontinentális csapata (nem hivatalosan: http://www.procyclingstats.com/team/2230-Amplatz-BMC-2014 – a szerk.) jobb feltételeket kínált neki. A döntését elfogadtam, nem kívántam akadályt gördíteni az átigazolás elé, remélem megtalálja a számítását.

Bikemag: Ki lehet az utód? Tudsz-e már ezzel kapcsolatban érdemleges információval szolgálni?

Stubán Ferenc: Mindenképpen fiatal, ambiciózus versenyzőkre szeretnénk építeni, akiben benne van a fejlődés lehetősége. Nem mondanék még nevet, de olyasvalakivel fogunk erősíteni, aki elszánt és örömmel dolgozik a jövő eredményeiért.

Stubán Ferenc még a teljes sorával Marokkóban

Stubán Ferenc még a teljes sorával Marokkóban

Bikemag: Sajnos Kusztor kiválása mellett balesetek is tizedelték az Utensilnord magyar sorát, Holló Botond korábban kulcscsont-törést szenvedett, Dér Zsoltnak pedig a térdkalácsa tört el Marokkóban. Hogy vannak jelenleg a srácok?

Stubán Ferenc: Botondnál nem adódott semmilyen komplikáció, szépen gyógyult, már elkezdte az edzéseket. Őrá mindenképpen számítok már az április 29-én, Veszprémben kezdődő hatnapos Carpathian Couriers Race U23-as versenyen, ahol rajthoz áll a csapat többi huszonhárom év alatti kerékpárosa mellett. Zsolt a körülményekhez képest jól van, napi szinten jár kezelésekre, még nem edzhet, de pozitívan tekint előre.

Bikemag: Mi vár még a csapatra a közeljövőben a Carpathian Race-en kívül?

Stubán Ferenc: Május 5-én kezdődik Lengyelországban a Szlakiem Grodòw Piastowskich háromnapos 2.1-es verseny, majd május 13. és 17. között a Visegrádi V4 versenyek, 17-én a magyarországi szakasszal. 18-án kritérium bajnokság Újkígyóson, júniusban pedig Olaszországban, valamint aromán- és szerb körversenyen is rajthoz állunk majd.

Bikemag: Sok sikert kívánunk!

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo