fbpx

ATom blog: Napi kenyér – Montis verzió

Nem csak a műszaki tartalom miatt lehet egy gép briliáns. Sokszor elég hozzá a stílus is.

Daily-Bred-6467

Ez az egyik kedvenc márkám. Így hát nézd el nekem, hogy újra mutogatom kicsit. Semmi világmegváltó műszaki csemegéről nem lesz szó, csak pusztán nüansznyi finomságokról, melyek – legalábbis számomra- azonnali birtoklási vágyat keltenek.

Daily-Bred-6471

Egy igazi ritkaság, és kuriózum, az egy darabból álló kormány-kormányszár kombó. Leginkább országúti gépeken, és többnyire karbonból szokás ilyesmit létrehozni, de letisztultság szempontjából acélból is elég ütősen néz ki. Aki ilyet szeretne, az már tudja mit akar, már nem variál a kormány magassággal, és dőlésszöggel. Akkor meg minek oda egy fölös rögzítési pont? Ez így könnyebb és szebb.

Daily-Bred-6470

Mivel Single Speed a gép, ezért bizony gyakran előfordul, hogy cibálni kell a kormányt. ilyenkor a stucni alsó része is nagy terhelésnek van kitéve. De egy diszkrét alsó felülhegesztés megoldja ezt a problémát. Mondjuk én nem vágtam volna ennyire rövidre a kormányt, de nagyjából ez az egyetlen dolog, amibe bele lehet kötni.

Daily-Bred-6991Tipikus Daily Bread megoldás, hogy a sárvédőt a belső oldal, azaz a tengely felől kell rögzíteni a támvillák közti kereszt átkötőbe. Rögzítési szempontból macerásabb, mint az oldalról megfúrt keresztátkötő, de mennyivel letisztultabban néz ki, hogy nincs ott látható csavar, mégis tökéletesen rögzíti a sárvédőt.

Feltűnt, hogy a gép összes apró alu alkatrésze egységesen kékre eloxált? Még a középcsapágy excentere is. Jó dolog, amikor van kapacitás figyelni az apró részletekre is.

Szerző és fotók: Ardó Tamás

Itt az eredeti, és még más cikkek is: https://bikepro.hu/atom_blog/Napi_kenyer__Montis_verzio

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo