fbpx

Athéni olimpikonunk győzelmével kezdődött a Dráva Tour

Csütörtök délután Varasdon kezdetét vette a horvát-magyar rendezésű Dráva Tour négynapos kerékpáros túraverseny, a prológot első magyar mountain bike olimpikonunk, Vinczeffy Zsolt nyerte.

Aláírás

Aláírás

Az EU-s projektént megvalósuló és a horvát-magyar kerékpáros kapcsolatokat mélyítő esemény nem indult felhőtlenül, rögtön esőt kapott a nyakába a 120 fős mezőny. A bringások 6 óra után félpercenként, egyenként vágtak neki a 1,5 kilométeres távnak, a Varasd belvárosában kijelölt pályán.

Egy kis "bújj, bújj zöld ág..."

Egy kis “bújj, bújj zöld ág…”

A rövid távon gyakorlatilag végig maximumot kell hajtani, nincs mese, a győztes is megszenvedett a pályán. Sokat nem tudtam készülni a versenyre, de legalább pihenten tudtam rajthoz állni. Amikor elkezdett „fájni”, már úgy voltam vele, hogy fájjon rendesen, kiadtam magamból, amit tudtam – mondta Vinczeffy Zsolt a verseny után.

Vinczeffy Zsolt - Zerge

Vinczeffy Zsolt – Zerge

Az eredményhirdetésen Varasd polgármestere adta át a díjakat, aki elmondta, hogy az 50 000 fős városban 20 000-en használják a kerékpárt, ami bárhol Európában figyelemre méltó szám. Holnap Koprivnicából rajtol a Pécsre érkező 182 kilométeres szakasz, a Dráva Tour érdekessége, hogy a verseny egy 30 kilométeres mért szakaszon zajlik, a táv többi részét túratempóban teszi meg a mezőny.

Freestyle show

Freestyle show

Az összetettben vezető férfi, Vinczeffy a kék trikóban tekerhet holnap, míg a ma legjobb időt hajtó hölgy, a horvát Kristijana Pavlic a zöld megkülönböztető mezt húzhatja magára. Pécsre várhatóan 5 óra után érkezik pénteken a mezőny, ahol a mai naphoz hasonlóan kísérőprogramok – többek között freestyle show – várják a kilátogatókat. Szombaton Nagykanizsára futnak be a bringások, vasárnap Hévízen zárul a Dráva Tour.

További képek:

Eredmények:

Férfiak:

  1. Vinczeffy Zsolt (Footstrong SE) 01:49,45 perc
  2. Trabach Norbert (DKSI-Freeriderz) 01:51,22 perc
  3. Moravek Ludovit (Brigetio-Komárom) 01:51,51 perc

Nők:

  1. Kristijana Pavlic (Puls 1 Cakovec) 02:13,79 perc
  2. Virág Zsuzsanna (ZSOTA Kerékpártúra Egyesület) 02:14,27 perc
  3. Tóth Éva (KTC) 02:15,02

Teljes eredménylista: drava_1

További információk: http://www.dravatour.hu/

Kísérő programok a Dráva Touron – Bulizz együtt a mezőnnyel!

Ebből ne maradj ki: a közelgő Dráva Tour-t Eisenkrammer Károly mutatja be

A Dráva Tour helyszínén jártunk – fantasztikus lesz!

Zerge, athéni olimpikonunk a Dráva Tour-on teker és „közvetít”

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo