fbpx

Armstrong besározhatja Wigginst… az a baj…

Ha hallgatásba burkolózik az a baj, ha kipakol majd, az a baj… Bólintott-e a svájci doki vagy nem bólintott? Eltűntette-e az UCI Armstrong 2001-es pozitív doppingmintáit? Pár szóban összefoglalva a legnépszerűbb kerékpáros szappanopera legfrissebb epizódjának tartalomjegyzéke…

A CBS 60 Perc című riportműsorában szerda este az Amerikai Antidopping Ügynökség elnöke, Travis Tygart volt a vendég, és természetesen a Lance Armstrong és a U. S. Postal csapat által folytatott doppingolás, csalás és korrumpálás volt terítéken. Előkerültek a már lerágott csontok, talán a legérdekesebb, hogy kiemelt hangsúlyt kapott a U. S Postal és a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) között kibontott korrupciós szál.

Tygard elmondta, hogy amikor Európában járt 2010-ben,beszélt azzal a Martial Saugyval, aki a 2001-es Svájci Körverseny után a Svájci Antidopping Ügynökség első embereként találkozott Armstronggal és a U. S. Postal csapatvezetőjével, Johan Bruyneellel. Armstrongék az ominózus pozitív EPO minta kapcsán keresték fel Saugyt, és Tygart szerint a svájci szakember az UCI közbenjárásával fogadta a texasit és csapatvezetőjét, hogy az EPO-tesztekről világosítsa fel őket.

„Megkérdeztem őt akkor, hogy átadta-e a szükséges információt Lance Armstrongnak és Johan Bruyneel-nak, hogyan játsszák ki az EPO-teszteket. Erre bólintott a fejével, hogy igen.” – mondta Tygart az adásban. Saugy ma nyilvánosan tagadta, hogy elismerte volna ezt, bár azt elismerte, hogy találkozott Armstronggal és Bruyneellal. Saugy azt mondta, Tygart félreértette a bólintást, ő nem tett ilyen mozdulatot.

Mindeközben a British Cycling első embere, Brian Cookson emelte fel a hangját Armstrong ellen, mondván a texasi nyilván anyagi haszonszerzés céljából, illetve a büntetése csökkentése érdekében nyilatkozik majd Oprah Winfrey műsorában. Továbbá könnyen előfordulhat, hogy besározhatja Bradley Wiggins Tour de France győzelmét is.

„Például mondhatja majd, hogy „Nem lehet Tour de France-t nyerni dopping nélkül, pedig én nagy örömmel és magabiztossággal kijelenthetem, hogy igenis lehet, és Bradley Wiggins tisztán nyerte a Tourt. Egészen fiatal kora óta ismerem Bradleyt, és ő bebizonyította, hogy meg lehet nyerni a nagy versenyeket dopping nélkül.

Én csak azt remélem, hogy Lance a teljes igazságot mondja majd el. Ha megvesztegetett embereket, hogy eltussolják a pozitív mintáit, vagy előre értesítsék, szolgáltassanak információkat a kontrollokról, akkor el kell mondania az igazat és bizonyítani is ezt.” – nyilatkozta Cookson a Manchester Evening News-nak.

Egy hét múlva, 17-én kiderül, mit mond el Armstrong…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo