fbpx

Alejandro Valverde győzelemmel debütált: “erős és nyugodt vagyok”

A spanyolok egyik legnépszerűbb bringása, Alejandro Valverde tegnap győzött a Mallorca Challenge sorozat harmadik versenyén, a Trofeo Serra de Tramuntana – UCI 1.1 kategóriás, 153 kilométeres mezőnyversenyen, így hasonlóan jól kezdte a szezont, mint tavaly az ausztráliai Tour Down Under viadalon.

Valverde a céltól 40 kilométerre, Soller emelkedőjén akciózott, végül movistaros csapattársával, Rui Costával és a holland Robert Gesinkkel (Blanco Team) elöl maradva, miközben begyűjtötték a korábbi szökevényeket. A következő, egyben Mallorca legnagyobb hegyét leküzdve a kolumbiai Sergio Henaónak (Sky) sikerült felérni a szökevényekre, a hajrát azonban nem volt kérdés, hogy hozza a Movistar két versenyzője. A végső sorrend Valverde, Henao, Gesink, Rui Costa lett.

A mallorcai sorozatban egyébként a brit Bradley Wiggins (Sky) is igen aktív, tegnap is mozgolódott, amikor a szökés kialakult, és az első versenynapon, a Trofeo Palma-n elnyerte a mezőny legagresszívabb versenyzője – megtisztelő címet. Valverdét legközelebb a február 14-étől 17-éig tartó Vuelta al Algarve viadalon láthatjuk, míg Wiggins Ománba készül.

A 2009-es Vuelta a Espana aranysárga trikósa (tavaly második Contador, 2006-ban szintén ezüstérmes Vinokurov mögött), számos klasszikus és kisebb körverseny győztese egy jó eredményt még nagyon hiányol dicsőséglistájáról: egy dobogós helyezést a Tour de France-on. Többek között erről is nyilatkozott a Mallorca Challenge kapcsán:

Ha jó formában vagy, nem kell visszafogni magad. Tudtam, hogy halad, de azt nem, hogy meddig bírom. Pedig nyugodtabban kezdtem a szezont, nehezebb is vagyok, mint korábban. A Vueltát 60 kilósan fejeztem be, kifacsarva, most 62,5 vagyok. Motiváltnak, erősnek és nyugodtnak érzem magam. Jól sikerült a téli alapozás, semmi rossz nem jött közbe az edzések alatt.

Mallorca után a Vuelta al Algarve következik, majd a Murciai Körverseny, a Vuelta al  País Vasco és a klasszikusok, melyek közül az Amstel Gold Race-re fáj a fogam, ahol a dobogóra már felállhattam. A Tour de France előtt Svájci Körverseny, a Tour után pedig Vuelta és a világbajnokság szerepelnek a programban, utóbbin nagyon kedvez számomra a pálya, de még sok idő van addig, sok minden történhet. Most csaptunk bele a lecsóba!

A Touron sikerült már szakaszokat nyerni, 2007-ben hatodik voltam összetettben, egy évvel később nyolcadik, ami jó eredmény, nem adták ingyen. De azt hiszem képes vagyok jobb teljesítményre, és életem legjobb Tour de France-ját teljesíteni.

Egy hosszabb videó összefoglaló a versenyről, a mallorcai tájakkal:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo