fbpx

Alberto Contador mától Oleg Tinkové

Ahogy azt a napokban már sejteni lehetett, Oleg Tinkov megvásárolta Bjarne Riis csapatát. Természetesen mindenki boldog…

Screenshot 2013-12-02 19.34.08

Riis marad

A meglehetősen szedett-vedett, Youtube-on is közvetített sajtótájékoztató Bjarne Riis köszönetnyilvánításával kezdődött:

„Ez egy nagy nap a csapatom számára, amelyről már évek óta álmodoztunk. Ez azt is mutatja, hogy tettem pár jó, helyes dolgot a sportért.”

Mondta a dán Tour győztes, aki még legalább 3 évet marad, mint csapatvezető. Riis tulajdona (Riis Cycling) a döntéstől kezdve Tinkov Sportra keresztelődött. A teljes tulajdonosváltás becslések szerint közel 6 millió euróra rúg. A Saxo Bank is megmarad, mint második névszponzor. A csapat neve 2014-ben Tinkoff-Saxo lesz.

 

1461106_690713117620378_1789076775_nOleg Tinkov semmit nem sejt

Tinkov nem győzte kifejezni boldogságát a üzletkötés miatt –

„Ez a saját befektetésem, a saját pénzem. Szenvedélyem a kerékpározás. A legjobb csapatvezetőt és a legjobb bringást tudhatom a saját csapatomban. Nagyon boldog vagyok.”

Bjarne Riis jövője azonban kétséges, lévén a Dán Antidopping Szövetség ellene indított nyomozása folyamatban van.

„Nem tudok az eljárásról semmit. Ez nem az én dolgom. Remélem, hogy nem fog történni semmi, azonban ha mégis, az szomorú lenne, de bármi megtörténhet. Nekem nincsenek problémáim.”

– mondta az orosz milliárdos, azokra a vádakra, miszerint az üzlet Riis lehetséges örökös eltiltásának előzménye.

1467485_690713260953697_1574909627_n

Contador is boldog

Jelen volt Alberto Contador is, akinek a kapcsolata az idei Tour de France során romlott meg Tinkovval, amikor az orosz nyíltan kritizálta a teljesítményét, amiért nem küzdött a biztos dobogós helyezésért.

„Nyilvánvalóan sokan felhúzzák a szemöldöküket a hírek hallatán, főleg, ami a Tour után történt, de sok időt töltöttünk együtt Oleggel. Bármi, ami történt, az már mögöttünk van.”

– tette hozzá a spanyol sztár, aki szóban lefutotta a kötelező tiszteletköröket, de arckifejezésén nem igazán mutatkoztak a kitörő öröm jelei…

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo