fbpx

Afrikában kontinentális csapatunk: rajtol a Marokkói Kör

UtensilnordPéntektől jövő hét vasárnapig a tíz szakaszos Marokkói Körversenyen (UCI Africa Tour 2.2) szerepel az Utensilnord csapata.

Az első Marokkói Körversenyt 1937-ben rendezték, akkor a spanyol Mariano Canardo diadalmaskodott. A későbbi években hol volt verseny hol pedig nem – az aktuális nemzetközi helyzettől függően, mígnem 2009-től el nem nyerte a viadal a jelenlegi formáját. Az előző esztendőben az egykori Ag2r menő Mathieu Perget diadalmaskodott a szlovák Maros Kovac illetve a kazah Andrey Mizourov előtt.

2014-ben öt kontinens húsz csapata áll rajthoz, s habár pontos rajtlistát ez idáig nem kaptunk, de lesz francia, német, orosz, spanyol és svájci gárda is az indulók között számos kontinentális sorral és nemzeti válogatottal kiegészülve.

Szakaszok:

1. szakasz El Jadida › Safi, 156 km

2. szakasz Safi › Essaouira, 140 km

3. szakasz Essaouira › Inezgane, 182 km

4. szakasz Talioune › Ouarzazate, 180 km

5. szakasz Ouarzazate › Tinghir, 170 km

6. szakasz Tinghir › Errachidia, 137 km

7. szakasz Errachidia › Midelt, 126 km

8. szakasz Midelt › Meknčs, 155 km

9. szakasz Meknčs › Rabat, 164 km

10. szakasz Rabat › Casablanca, 120 km

Az első három etap lényegében a tengerpart közelében kerül megrendezésre. A negyedik szakasz ellenben már tartogat némi változatosságot, hisz a karaván a világörökség részeként is nyilvántartott Ouarzazate városába teker az ország szívébe. Városról városra pedálozva pörögnek majd a napok az Atlasz-hegység települései között, mígnem a kilencedik szakasz alkalmával vissza nem térnek a tengerparti részre. Az utolsó napot a casablancai befutó zárja.

Az egyetlen magyar bejegyzésű kontinentális csapat a Bernárd Bendegúz, Dér Zsolt, Kusztor Péter, Gennaro Maddaluno, Alessandro Mazzi és Daniele Scampamorte alkotta hatossal vesz részt az észak-afrikai megmérettetésen. A sportigazgatói feladatokat Stubán Ferenc látja majd el, a szerelő Radonics Máté, míg a gyúró Sarkadi Zsigmond lesz.

„Érdekes verseny elé nézünk. Alessandro Mazzi nagyszerű erőben van, de Dér Zsolt és Kusztor Péter is kezd formába lendülni. Célunk a tisztes helytállás mellett legalább egy szakasz megnyerése, valamint természetesen az UCI pontok gyűjtése,” – mondta Stubán Ferenc sportigazgató.

.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo