fbpx

Absalon visszatért! Parti 93. Belgiumban

A mountain bike cross country nem is olyan régen legyőzhetetlen királya, a francia Julien Absalon világkupa-győzelmet aratott egyik kedvenc pályáján a belgiumi Houffalize-ben.

A többszörös olimpiai és világbajnok a svájciak fiatalabb kiválósága, a dél-afrikai nyitó vk-fordulón győztes Nino Schurter társaságában lépett meg az élbolytól és az utolsó körig ketten tekertek együtt. Schurter mindig elhúzott a lejtős részeken, így Absalon nem bízta a véletlenre a dolgot, az utolsó kör elején, az emelkedőn támadott és sikerült is leszakítania a Swisspower menőjét.

Az Orbea 32 éves versenyzőjével így athéni és pekingi győzelme után valószínűleg a londoni olimpián is nagyon komolyan kell számolnunk, hiába temették már őt többen a fiatalabb generáció, Schurter és a cseh Jaroslav Kulhavy uralkodása idején.

A verseny magyar indulója, Parti András (EuroOne-Waberer’s Team) a 93. helyen végzett a rendkívül erős mezőnyben. U23 versenyzőink, Benkó Barbara és Juhász Zsolt futamainak összefoglalója IDE KATTINTVA olvasható.

Elit férfi végeredmény:

1. Julien Absalon (Fra) Orbea Racing Team     1:30:22
2. Nino Schurter (Swi) Scott – Swisspower MTB Racing Team     0:00:38
3. Marco Aurelio Fontana (Ita) Cannondale Factory Racing     0:01:03
4. Burry Stander (RSA) Specialized Racing     0:01:20
5. Manuel Fumic (Ger) Cannondale Factory Racing     0:01:34
6. Florian Vogel (Swi) Scott – Swisspower MTB Racing Team     0:02:17
7. Stéphane Tempier (Fra) TX Active Bianchi     0:02:23

93. Parti András (Hun)     0:12:06

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo