fbpx

A Tour de France és a Giro d’Italia “új győztesei” nem boldogok…

Ahogy korábbi cinkünkben beszámoltunk róla, Alberto Contador eltiltását követően átíródtak kicsit az almanachok is, így a tavalyi Giro d’Italia-t papíron Michele Scarponi nyerte, a 2010-es Tour de France győztese pedig Andy Schleck lett.

A fiatalabbik Schleck-fiú, aki három Tour ezüstjéből most egyet aranyra váltott, így nyilatkozott: „Semmi okom, hogy örüljek. Elsősorban szomorú vagyok Alberto miatt, én mindig is hittem az ártatlanságában. Nagyon szomorú napja ez a kerékpársportnak. Az egyetlen pozitív dolog az egészben, hogy 566 nap bizonytalanság után lezárult az ügy, végre túlléphetünk rajta.

Andy Schleck

Bízom benne, hogy a CAS bírái jól megfontolták a döntésüket, 4000 oldalnyi akta áttanulmányozása után. Ha most kihirdetnek a 2010-es Tour de France győzteseként, egyáltalán nem leszek boldog. Én megküzdöttem Contadorral azon a versenyen, és veszítettem. A célom, hogy a pályán nyerjem meg a Tour de France-t, a legjobb versenyzőként, nem a bíróságon. Ha idén sikerül, azt fogom az első Tour-győzelmemként jegyezni.”

Michele Scarponi Alberto Contadorral a tavalyi Girón

Az olasz Michele Scarponi, aki korábban maga is eltiltást kapott az Operación Puerto ügyben való érintettsége miatt, papíron a másik „nagy nyertese” Contador büntetésének, hiszen nem csak a 2011-es Giro d’Italia győztese lett így, hanem a Katalán Körversenyé is. Scarponi véleménye: „A csapatommal, a Lampre-ISD-vel együtt tudomásul veszem a CAS döntését Contador ügyében. Emberi oldalról nagyon sajnálom Albertót, mint profi pedig azt mondom, ez a döntés nem változtatja meg az értékét azoknak az eredményeknek, amit elértem, és amit szeretnék elérni a jövőben.”

forrás: velonation.com

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo