fbpx

A szlovén DH OB első mozzanatai

Remekül telt a LiMiT Racing Team első napja a Szlovén Downhill Országos Bajnokságon. A csapat tagjai már hajnal 5 órától úton voltak, majd egy délelőtti érkezés, depóállítás, nevezés, majd egy kis kötelező chill után belecsaptak a srácok a lecsóba és elindultak felderíteni a felújított világkupa pályát a maribori bikeparkban. 

Kellemes nyári nap és gyönyörű idő fogadta őket Mariborban, a jókedvüket csak fokozni tudta a depóban elfoglalt helyük, hiszen keresve sem találhattak volna jobbat és jobb helyen. Versenyezni nemigen szoktak erre, ám annál inkább jellemző, hogy a legtöbb évközbeni edzésüket itt töltik a fiúk. Várták is már ezt az OB-t, hogy versenykörülmények között mérettessék meg magukat kedvenc gyakorlóhelyükön.

Keresztes Péter

Keresztes Péter

Bár a Bikepark Pohorje pályarendszere igen szerteágazó, mégsem volt kérdés, hogy a szlovén OB a világkupa pályán kap helyet. A rajtot a sípálya felénél található hütte teraszán tűzték ki, az alpesi tehenek után mindjárt balra. Azért így is maradt még 2600 méternyi nyomvonal közel 3 és fél percnyi lejutással, aminek nagy része a teljes mezőny számára gyakorlatilag ismeretlen, mivel erre az eseményre az elmúlt hetekben teljesen felújították és vadonatúj pályaelemeket építettek bele.

A péntekre ígért elenyésző mennyiségű csapadék türelmesen megvárta, míg az edzések befejeződnek, így a versenyzők száraz pályán szaggattak egész nap, hatalmas porfelhőket hagyva maguk után. Nagyjából a mezőny harmada tette tiszteletét a mai szabadedzésen, de így is néha közlekedési dugó alakult ki a pálya trükkösebb szakaszain, ahol ilyenkor erősen megy a matek. Érdekes azonban, hogy – dugó ide vagy oda – udvariasságból jelesre vizsgázott a mezőny, talán részben épp ennek köszönhető, hogy esésekkel szinte nem is találkoztunk.

Szabó NF Endre a hírhedt sziklakertben

Szabó NF Endre a hírhedt sziklakertben

A LiMiT Racing Team három versenyzővel érkezett a megmérettetésre, és bár a csapat nagy része sokat jár ide, Szabó NF Bandi ezt a tételt kivételként csak megerősíteni tudja. Mivel először van Mariborban, így a legnagyobb hatással talán rá volt a VK-pálya. „Mocskos jó minden, imádom Szlovéniát és ezt a veretős, köves pályát! Iszonyúan élveztem a mai bicózást, a bokasérülésem se hátráltatott.” – áradozott a csapat egyetlen Bandija.

Keresztes Peti a pálya iránt a kezdetekben még vegyes érzelmeket táplált, de később elismerően nyilatkozott róla: ”Iszonyatosan élveztem a mai napot és már szinte hihetetlennek tűnt, hogy száraz pályán bringázhattunk, azonban ezt végül az esti eső megvétózta, de reméljük, hogy nem lesz jelentős mennyiségű csapadék a hétvégén. A pálya alja teljesen más a korábbiakhoz képest. Az első körökben még furcsállottuk a pálya új nyomvonalát, de ennek ellenére sokkal jobban élveztem a bringázást, mint az előzőn.

Videó a pénteki edzésnapról itt, illetve fotóalbum itt.

A versenyhétvégéről folyamatos információk a LiMiT Racing Team facebook oldalán.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo