fbpx

A mai belga klasszikus is veszélybe került a terrortámadások miatt

ClipboardSajnos több versenyző sem tudott Brüsszelbe repülni, hogy részt vegyen a mai UCI kiemelt kategóriás belga klasszikuson, a Dwars door Vlaanderen viadalon…

Nem csak emiatt került veszélybe a Roselare és Waregem között 200 kilométeren kijelölt, 12 kockaköves szektort tartalmazó kerékpárverseny megrendezése. A legmagasabb fokú (4-es szintű) terrorfenyegetettség alatt ugyanis a szervezőknek le kellett volna fújni az eseményt.

A négyes fokozatú terrorfenyegetettséget azonban csak a tegnapi napra rendelték el a belga hatóságok, így nincs akadálya a verseny lebonyolításának. A szervezők ki is adtak egy közleményt, amiben ezt megerősítették.

A résztvevő csapatok ettől függetlenül nehéz helyzetbe kerültek, ugyanis a rengeteg törölt járat miatt a versenyzők nem tudtak Brüsszelbe repülni. Az eredeti szabályok szerint 8 fő nevezhet, de minimum 6 főnek kell elrajtolni egy csapatból, de ebben engedékenyeknek mutatkoztak a rendezők a rendkívüli körülményekre való tekintettel. Ennek ellenére a Giant-Alpecin például megerősítette, hogy 3 fővel nem indulnak, mások, például a Movistar 4 versenyzővel is vállalják a részvételt.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo