fbpx

A korona vírus komoly hatással lehet az olasz kerékpáros versenyekre!

Több olasz országúti verseny veszélybe került a korona vírus miatt, egyre nagyobb az esély arra, hogy idén a Milano-San Remo elmarad, de akár még a Giro d’Italiára is hatása lehet.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a korona vírus érinteni fogja az európai kerékpáros szezont is, a vírus olaszországi gócpontjai bizonyos versenyek helyszínén útvonalában találhatók, elég csak Milánóra gondolni és a közel egy hónap múlva rajtoló Milano-San Remora. Kérdés, hogy a vírus merre fog továbbterjedni vagy egyáltalán tovább fog-e terjedni, de az bátran kijelenthető, hogy vírussal fertőzött helyen nem fognak kerékpárversenyt rendezni. És itt nem a versenyszervezőkön múlik a döntés, hanem a hatóságok fognak gátat szabni a versenyeknek, hiszen óriási fertőzési veszély van egy-egy versenyen, az ott dolgozók és a versenyzők is továbbterjeszthetik a vírust.

A jövőheti Strade Bianche egyelőre még nincs veszélyben, de másfél hét alatt még sok minden megtörténhet. A legnagyobb olasz szervezőcég vezetője szerint akár még  Giro d’Italiára is hatással lehet vírus.

Bízzunk benne, hogy sikerül megfékezni a vírust és sok olasz kerékpárversenyt láthatunk idén is.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo