fbpx

5 győzelem egy hét alatt: Kristoff a Flanderst is behúzta! (videó)

Iszonyatos formában a norvég Alexander Kristoff! A Katyusa sprintere elmenésből nyerte az országúti kerékpársport flamand monumentumát, a Flandriai Körversenyt.

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff

A Bruges és Oudenaarde között rendezett flandriai klasszikuson 264 kilométert kellett teljesíteni, a bringások szerencséjére az időjárás nem szolgáltatott ma extrém körülményeket. A 19 kockaköves emelkedő azonban önmagában is gondoskodott a mezőny megrostálásáról, a haddelhadd 210 kilométernél, az Oude Kwaremont első mászásánál kezdődött, amit a Paterberg követett, csakúgy, mint a cél előtt 15 kilométerrel.

A verseny azonban nem alakult izgalmasan, mondhatni a papírforma érvényesült. A bombaformában lévő Alexander Kristoff (Katyusa), akinek a sprint is megfelelő lett volna, annyira erősnek érezte magát, hogy a holland Niki Terpstra (Etixx-Quick Step) társaságában a Kruisberg emelkedő után (30 kilométerre a céltól) támadott. Az egyre fogyó üldözőbolyban közben a cseh Zdenek Stybar tanári módon fogta vissza a többieket csapattársának, Terpstrának.

Az utolsó 10 kilométer:

Az Oude Kwaremont és a Paterberg második mászása után már szinte borítékolható volt a két szökevény sikere, bár Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) és Greg Van Avermaet (BMC) még megpróbálta a lehetetlent, de kialakult egy stabil 20 mp körüli különbség a két duó között. A hajrában Terpstrának esélye nem volt a norvég erőgéppel szemben, Kristoff a De Panne-i Háromnapos három szakasza és az összetett siker után egy héten belül 5. győzelmét szerezte. Ki vethet véget sorozatának a Párizs-Roubaix-n?

Végeredmény:

1 Alexander Kristoff (Nor) Team Katusha
2 Niki Terpstra (Ned) Etixx – Quick-Step
3 Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing Team
4 Peter Sagan (Svk) Tinkoff-Saxo
5 Tiesj Benoot (Bel) Lotto Soudal
6 Lars Boom (Ned) Astana Pro Team
7 John Degenkolb (Ger) Team Giant-Alpecin
8 Jurgen Roelandts (Bel) Lotto Soudal
9 Zdenek Stybar (Cze) Etixx – Quick-Step
10 Martin Elmiger (Swi) IAM Cycling

 

A verseny krónikájához tartozik egy érdekes közjáték, egy Shimano-neutrálautó két bukást is okozott. Bővebben: https://bikemag.hu/magazin/hirek/a-nap-soforje-shimano-neutral-vs-mezony-20-video

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo