fbpx

4 magyar csapattal startolt a Székely Körverseny

Már a csapatprezentáción kiemelt figyelmet kaptak a magyar versenyzők az UCI 2.2 kategóriás Székely Körversenyen, melynek első szakaszára tegnap került sor, négy magyar csapat részvételével.

13942215_1208590019163099_801452896_n

A szerdai prezentáción Stubán Ferenccel, a Szuper Beton menedzserével készült interjú, aki különböző csapataival szép sikereket ért el az elmúlt évtizedben, és majdnem minden évben jelen volt, egyedül a csíkszeredai Tusnad Cycling Team rajtolt el többször (a verseny története során mindig).

A Csíkszereda környékén, sok emelkedőt tartalmazó háromnapos verseny első szakaszán 186 kilométer várta a mezőnyt, a leggyorsabbnak a Bliz-Merida finn versenyzője, Matti Manninen bizonyult. Magyar részről a Szuper Beton, a Cube-Csömör, a DKSI és az Epronex-Special Bikes vágtak neki a viadalnak. Az első napon Rózsa Balázst (Szuper Beton) láthattuk elmenésben, a szakasz végén pedig Dina Márton (Cube-Csömör) érte el a legjobb eredményt, harmincadikként áthaladva, 27 mp hátránnyal. A történtekről a két magyar versenyző nyilatkozik a továbbiakban.

Rózsa Balázs (Szuper Beton):

185 km várt ránk a Székely körverseny első szakaszán. A verseny előtt az aktív versenyzést és egy összetettbeli top10-es helyezést tűztünk ki célul, ennek megfelelően kerültem bele a mai napot meghatározó elmenésbe, melyet velem együtt 13-an alkottak. Nem volt könnyű ott lenni, hiszen az első óra átlaga 50 km/h fölött volt, de végül 55 km-nél el tudtunk szakadni, és 150-nél közvetlenül az egyetlen mai hegyihajrás emelkedő előtt értek minket utol. A mezőny tempójához már sok közöm nem volt, 8:30 perc hátrányban zártam a napot, viszont Matteo az első csoporttal jött, úgyhogy jó esélyünk van még kvalitásait ismerve a top10-es helyre. Azon leszünk a továbbiakban is, hogy a kitűzött célokat teljesítsük.

Dina Márton (Cube-Csömör):

A szakasz első fele elég gyors volt, ennek ellenére az a része nem esett olyan rosszul. Kb. 60 kilométernél alakult ki egy 13 fős elmenés, amiben Rózsa Balázs és Kádár Csabi is benne voltak. Kb. 160-nál értük őket utol pont a hegy lábánál. Az emelkedő nem ment olyan rosszul,  ennek ellenére pont leszakadtam az első bolyról, de tudtam hogy lefelé felérhetek. Ez nagyon nehezen, de sikerült. A hegy tetejéről az a 30 km, amíg beértünk a célba az nekem sokkal rosszabbul esett mint a hegy, de életem árán sikerült ott maradnom a sor végén. Örülök, hogy sikerült bejönnöm az első harmincba,  de a neheze még hátra van.

Ma hegyi befutó, holnap hegyi időfutam és egy délutáni félszakasz vár a bringásokra…

Eredménylista:

http://www.procyclingstats.com/race/Tour_of_Szeklerland_2016_Stage_1

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo