fbpx

30. ASKÖ Radjugendtour: Karl Ádám hatodik!

Karl Ádám remek teljesítménnyel, a 6. helyen zárta az ausztriai hatnapos utánpótlás-viadalt, a serdülő Tour de France-ként számon tartott ASKÖ-Radjugendtourt. a versenyről csapatvezetője, Rusovszki Gábor számol be:

Augusztus 9. és 14. között vett részt a magyar U17 országúti válogatott a 30. ASKÖ-Radjugendtour versenyen, amit a szakma a serdülő Tour de France-ként tart számon. 18 országból 23 csapat, 138 versenyző állt rajthoz.

csapat

Hazánkat Karl Ádám és Dian Ábel a Tipográfiából, Orosz Gergő az FSZSE-ből, Kiss Hunor a DKSI-ből, Schneider Sebestyén a SzSzKE-ből és Hakk Bence a Veloroom-Kecskeméti Első Sorból képviselte.

A verseny a 9-ei csapatidőfutammal kezdődött, aminek az eredménye nem számított bele az egyéni összetettbe. A mieink felejthető eredményt hajtottak. Az igazi verseny 10-én, hétfőn Deutsch Schützenben kezdődött, ahol egy 27,5 km-es körben kellett 3 kört megtennie a versenyzőknek. Az igazi nehézséget egy 15%-os hegy okozta, ahová az élmezőny rendszeresen nagyon gyorsan felért.

1_1

Az első hegyi hajrában a magyar Karl Ádám a 3. lett. Ezután a 2. gyorsasági hajrában még bezsebelt egy 3. helyet, ami 1 mp időjóváírást is jelentett. Az utolsó körben sikerült 8 versenyzőnek megszöknie köztük Karl Ádámmal. A véghajrában 7. lett, de az időjóváírásnak köszönhetően az összetett 4. helyén várta a folytatást.

A 2. szakasz Schwarzauból indult, ahol 6 kör, összesen 78 km várt a versenyzőkre. Ez egy nyugodtabb nap volt, ahol is csak egy fél rózsadombnyi hegyet kellett körönként megmászni. A cél előtt 500 méterrel egy tömegbukás volt, ami a magyar felvezető “vonatot” is tönkretette, de Karl Ádám még így is a 10. helyet elcsípte.

Gergő2

A 3. szakasz az egyik legnehezebb volt. Egy 11,8 km-es körpályán kellett 6 kört menni, körönként 160 méter szinttel. Az utolsó gyorsasági után 2 szlovén – akik az összetettben élen állókra nem voltak veszélyesek – 44 mp előnnyel hazaértek. Karl Ádám összetett 4. helye nem forgott veszélyben.

A 4. szakasz egy 1 km hosszú hegyi időfutam volt. A mieink itt nem mentek valami fényesen. Sajnos Ádám itt 2 helyet visszaesett.

Ádi1

Az 5. szakasz volt a király etap, ahol 1 méter sík rész sem volt. 4 kört kellett ebben a 19 kilométeres körben megtenni Bad Tatzmansdorf környékén. A mezőny hamar szétszakadt. Elöl csak mintegy 40-en maradtak, köztük Karl Ádámmal és a debreceni Kiss Hunorral.

Ádám végig támadta az összetettben előtte állókat, az első részhajrában sikerült időjóváírást is szereznie. Az utolsó 10 kilométeren egy sikeresnek tűnő elmenést provokált ki, de az utolsó lefelében megfogták őket. A 6. hely az összetettben megmaradt, ami több, mint nagyszerű. Ki kell még emelni Orosz Gergő (FSZSE) egyenletes, jó teljesítményét.

Nemzeti válogatottunk összetett eredményei (a versenyt a svájci Til Steiger nyerte a német Niklas Markl előtt):

6. Karl Ádám (Tipográfia TE) + 18 mp
68. Orosz Gergő (FTC)
91. Dian Ábel (Tipográfia TE)
95. Hakk Bence (Veloroom Kecskeméti Elsősor)
98. Kiss Hunor Máté (DKSI)
133. Schneider Sebestyén (SZSZKE)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo