fbpx

2016-os Rudy Project újdonságok: Tralyx, Rydon Gold, Synform, Boost, Icedot

A képen a legfontosabb 2016-os Rudy Project újdonságok láthatók, amiket mi is szívesen hazahoztunk volna a bringás gardróbba. Szóval jött ki aero sisak, egy új csúcs szemüveg a Tralyx, érkezik az aranyozott Rydon „Dubai Edition”, és összecsukható szemüveg is.

Hát na :)

Hát na 🙂

Rudy Project Tralyx

2016_rudy_project_szemuvegek 2

A legnagyobb újdonság mindenképpen a Tralyx érkezése. 30 évnyi fejlesztőmunka tapasztalata sűrűsödik össze ebben a nagyon könnyű modellben. Tervezésekor a cég által támogatott sportolók is közreműködtek. Ebben nem volt nehéz dolguk hiszen olyan versenyzőik vannak mint a Lotto Jumbo-ból Ten Dam, vagy Gesink. Rögtön kétféle méretű szemüveget dobtak piacra. A Tralyx a normál fejméretre, a Tralyx SX pedig a keskeny formájúra lehet ideális választás.

Kerete mindössze 28 gramm, ami hihetetlenül könnyű, az Adaptive Tips szárvégek alatt pedig a spéci kialakítás miatt kevésbé izzadsz. A teljes szellőzőrendszert megújították, beömlő csatornákat alakítottak ki a lencséken, a szár tetején, és oldalán is. Természetesen ez a modell is személyre szabható, és itt most nem csak a hétféle gyári színkombinációt értjük hanem a fejre állíthatóságot is. A szárvégek és az orrgumi is állítható. Sőt a lencséket szabadon csereberélheted, vagy választhatsz a Custom Kit színes orrgumi, szárvég repertoárjából is.

Így működik a szellőzés

Így működik a szellőzés

A Tralyx-hez választhatod a csúcsot jelentő törhetetlen ImpactX2 fotokromatikust, azaz fényre sötétedőt 2Black, és 2LaserBlack színben, de kedvezőbb árú Smoke Black, Transparent, és Multilaser Orange is elérhető. Ez utóbbi sárga kerettel brutálisan szép kombót ad! A forgalmazótól kaptuk az infót, hogy már készleten is van a modell, tehát vihető, méghozzá két év garival!

2016_rudy_project_szemuvegek 1

A Rydon már tíz éve a piacon van, és a mai napig közkedvelt a bringások között, főleg kiváló ár/érték aránya miatt. A 30 Anniversary 18K Gold nem erről a tulajdonságáról lesz híres, mert valódi 18 karátos fehéraranyozott kivitelű! Rudy Barbazza 1985-ben indította útjára a céget, melynek tervezése, és a szemüvegek gyártása azóta is Olaszországban történik, és ennek évfordulójára készül ez a speciális modell. Nem csak a keret, hanem a lencsék is aranyfüsttel vannak bevonva! A fejformára hajlítható Grilamid keret műszakilag változatlan, és az akár dioptrizálható lencsék is cserélhetőek, de véleményünk szerint a képen látható kombinációban a legjobb. Már ha gerjedsz az aranyozott cuccokra. Bár a Zero RH+ aranyozott szálas varrással készülő fekete/fehér ruha szetthez simán elképzelném hogy felveszem 🙂 Szerény 99 900 Forintért a tiéd lehet!

Az összecsukható szemüvegekről mindig az öregek olvasószemüvege jut eszembe, a Zaldiból 990-ért. Hát ez durván nem az a kategória! A Synform színtiszta high-tech. Ez onnan is látszik hogy kinyitva full merev akárcsak egy Rydon, összecsukása precíz, láthatóan nem 3 óra mérnöki munka van benne. Hanem pont 3 évnyi. Jelenleg nem is tudok fejből konkurenciát mondani erre a modellre. Alapanyagát alumínium, Kynetium, és Grilamid adja, így nagyon könnyű, és fejformára idomul főleg úgy, hogy az orrnyereg illetve a szárvégek is haljíthatóak. Kemény 33 grammot nyom! Lencséből választhatsz fényre sötétedő ImpactX2-t ötféle színben, vagy hagyományos füst, átlátszó és Polar3FX-et. Kapsz hozzá egy pöpec kemény tokot is amibe el tudod csomagolni.

2016_rudy_project_szemuvegek 6

A Boost 01 fejvédő országúti versenyzőknek készül, aero kivitelben, de elhagyva a klasszikus triatlon/iődfutam Rudy Project bukók formavilágát. Ezt már a ma trendi aero versenygépekhez tervezték, ahol egyre népszerűbbek az integrált napszemüveges sisakok. A hagyományos modellekhez képest 12%-kal kisebb a légellenállása, a szellőzése pedig sokkal jobb mint egy időfutamos verziónak. A sisak formáját úgy alakították ki, hogy 65%-kal csökkentik a menetszél által keltett nyomást, így sokkal kevésbé terheli meg a nyakat a viselése. Ezt Vortex Killer System névre keresztelték. A bepattintható napszemüveg nem csak védi az arcot és a szemet hanem a légellenállást is csökkenti. Mágneses Flip-Up rendszer segítségével egy mozdulat levenni, és onnantól a sisak külön is használható, nem látszik rajta a szemüveg hiánya.

resized__525x318_Boost01_sideview_with_aerochannel

A homlok részen található Adaptable Air Control „szellőzőrács” kivehető, és rossz idő esetében takarólemezt tudsz a helyére rakni. A sisak tetején végigfutó geric esés esetén segít az oldalról érkező erőket csökkenteni, szétosztani. Súlya mindössze 240 gramm, a fejméretre pedig R.S.R.9 Disc zárórendszerrel rögzül. Tavasztól lesz elérhető a cucc, szemüveggel 74 900 forintos áron, de nélküle is vihető 59 900-ért!

2016_rudy_project_szemuvegek 7

A Rudy Project is csatlakozott az ICEDOT rendszerhez, ami egy kis jeladót takar. Ezt felrakod a sisakodra, és a letölthető app segítségével baj esetén a telefonodról vészjelzést ad le akkor is ha te nem vagy eszméletednél. Ősztől a Windmax és Wing57 sisakhoz lesz elérhető, majd tavasztól az új Boost is csatlakozik hozzájuk. Ha ICEDOT Rudy sisakot veszel, akkor kapsz hozzá egy aktiváló kódot amivel egy évig díjmentesen veheted igénybe a szolgáltatást. Hogy működik? Ha a szenzor nagy erejű behatást érzékel, és mi nem állítjuk le a jelet (mert pl leejtettük a kocsi tetejéről a sisakot), akkor az applikáció elküldi a GPS koordinátáinkat az adatlapunkat az előre beállított kontakt személynek. Ha valaki egyedül bringázik, elég hasznos kütyü lehet! Ezen felül kapsz egy matricát egy kóddal, aminek segítségével be tudnak azonosítani a mentősök ha baleset ér. Ez a matrica az ICEDOT jeladó nélkül is használható.

Ezen kívül az utcai “after sport” vonalon érkeznek még új színek a Spinhawkhoz és bemutatkozott Momentum modell, így már ott is trendi tudsz lenni, hiszen a neontól a babakéken át a rikító sárgáig minden van mi szem szájnak ingere!

2016_rudy_project_szemuvegek 1 (1)

A dioptriás sportszemüvegek terén piacvezetőnek számít a Rudy, de most gondoltak azokra is akik nem tehetik meg a gyárilag csiszolt lencsék megvásárlását, de a clip-on rendszert sem szeretik. A képen egy Rydon szemüveg Optical Dock keretében látható az új lencse, amit a 8-as bázisgörbületű keretbe is be lehet rakni, mivel maga a lencse csak 6-os, így hagyományos optikusok is be tudják csiszolni. Feketében szinte láthatatlan a vastagsága.

A Rudy Project szemüvegeket megtalálod a forgalmazó weboldalán.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo