fbpx

Hatalmas bringás repertoár a szombati K&H Olimpiai Kerékpáros Napon

A 2010. október 2-án megrendezésre kerülő családi szabadidős esemény, a K&H olimpiai kerékpáros nap szervezői újabb programokról számolnak be. A városligeti 56-osok terén, a Budapest Sportiroda és a Sportaktív SE közös rendezvényén a „minden ami kerékpár” szlogennek megfelelően a Budapest túra, a sportági bemutatók és az alkalmi múzeum mellett további érdekességekre is sor kerül.

K&H Olimpiai Kerékpáros Nap

K&H Olimpiai Kerékpáros Nap

A rendezvényen fellép az ország talán legnépszerűbb freestyle-show előadója, Nagy „Gizmo” Attila és csapata. A kerekes korábban downhillben és slalomban versenyezve ért el bajnoki címeket, sőt, a ’97-es kapruni világkupán ezüstéremmel zárt. A szabadstílusú kerékpáros bemutatóra fél háromkor és fél négykor kerül sor, mely során nem maradhat el az egyik leglátványosabb elem, a hátraszaltó sem.

Az extrém vonalat erősíti a BMX flatland bemutató, ahol a szakág világbajnokától, Kun Ádámtól lehet tanulni az alapoktól a legnehezebb trükkökig. A BMX street látványosságait a nemzetközi szintű versenyeken szereplő Újvári Bobó és egy ifjú tehetség, Turányi Rómeó prezentálja. A rendezvényen mini félcső és még pár izgalmas elem lesz kiépítve, de a srácok kihasználják a helyszíni adottságokat, tereptárgyakat is. Az esemény sokszínűségét mutatják majd a futárversenyek, melyek közt lesz kiszorító, egyhelyben álló, csíkhúzó- és ügyességi verseny; a gyorsaságot a színpadra rögzített görgőn örökhajtós bicikli nyergében, 500 méteren, időre történő viadal alkalmával lehet összemérni.

Érdekes momentuma lesz a rendezvénynek Zelei József, Európa kerékpáros békenagykövetének érkezése, aki 2004 óta járja Európát, 36 európai országot és 27.000 km-et tudhat maga mögött. Kerékpártúráival minden esetben a kerékpározás népszerűsítését, a természet védelmét és a békét hirdeti. Jelenleg 10. európai túráját teljesíti, szeptember 11-én indult Budapestről, október 2-án érkezik a fővárosba, a városligeti 56-osok terére. Jubileumi túrájának érdekessége, hogy a béke jegyében minden megyeszékhelyen ültet egy békefát, illetve gyermekrajz-pályázatot hirdet. Ez a túra készíti elő a jövő évi New York-i expedíciót, ahol Barack Obama elnökkel kíván találkozni.

Ha „minden, ami kerékpár” – természetesen a művészet sem hiányozhat a K&H olimpiai kerékpáros napról. Az ART sátorban fog megjelenni a kerékpározáshoz kapcsolódó alternatív vonal. Lesz  „Én és a bringám” fotózás, fotókiállítás, bringamozi, divatbemutató és „Csináld magad” kreatív sarok, ahol mindenki készíthet magának ékszereket kerékpáralkatrészekből. Láthatnak az érdeklődők kerékpáros alkatrészekből készült bútorokat, korhűen felújított régi kerékpárokat, gumibelsőből készült táskákat és pénztárcákat, a legkülönfélébb fényvisszaverőket.

A Magyar Kerékpárosklub szervezésében a közkedvelt – Bringázz s munkába! – BAM! Bringásreggelin reggel kilenctől hírességek várják a kilátogatókat.

A K&H olimpiai kerékpáros nappal kapcsolatos információk a folyamatosan frissülő www.kerekparosnap.hu oldalon találhatóak.

Forrás: A Budapest Sportiroda és a Sportaktiv SE közös sajtóközleménye

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo