fbpx

Gyere szombaton a Millenárisra!

Harmadik fordulójához érkezik a Pálya Edzőverseny-sorozat 2011. május 14-én, szombaton, a budapesti Millenáris Sporttelepen. A BVSC-Zugló-Orient 21 által szervezett viadalon a pályások 11 órától mezőny- és időfutam számokban állnak rajthoz, a pályát amatőrök is kipróbálhatják.

Gyere szombaton a Millenárisra!

Gyere szombaton a Millenárisra!

A mostani forduló is három mezőny és egy időfutam számból áll majd, a versenyzők egy iram-, egy pont- és egy selejtezőverseny mellett egy egykörös repülőrajtos időfutamban mérik össze erejüket. Azok, akik amatőrként szeretnék kipróbálni a pályát, állórajtos egykörös időfutamon vehetnek részt.

Gyere szombaton a Millenárisra!

Gyere szombaton a Millenárisra!

További információk:
– a versenysorozat beharangozója
– a szervező BVSC-Zugló-Orient 21 honlapja

A versenysorozat további fordulói:
4. forduló: 2011. május 28.; szombat, 11:00
5. forduló: 2011. június 5.; vasárnap, 11:00
6. forduló: 2011. június 25.; szombat, 11:00
7. forduló: 2011. július 16.; szombat, 11:00

Gyere szombaton a Millenárisra!

Gyere szombaton a Millenárisra!

A Millenáris Velodromról röviden:

A Millenáris Európa egyik legrégebbi kerékpárpályája, mely 1896-ban a Milleniumi ünnepségek sportrendezvényeinek helyszínének épült fel. Itt rendezték meg 1897-ben az első nyilvános hazai futballmérkőzést, 1928-ban pedig az UCI kerékpáros világbajnokság pályaszámainak adott otthont. Emeltfordulós, 412 méteres cementburkolatú pályáról van szó, mely az egyenesekben 11,6; míg a kanyarokban 36,6 fokos dőlésszögű. A Millenáris Sporttelep a Budapesti Olimpiai Központ része, a létesítménnyel kapcsolatos fejlesztési tervek kapcsán pedig 2006-ban a lebontása is felmerült. A hír erős kerékpáros civil szervezkedést váltott ki, ennek következtében az épület végül helyi védelmet kapott. A létesítmény a Thököly út felöl, a Szabó József utcán keresztül közelíthető meg, pontos címe pedig: XIV. Szabó József utca 3.

Szöveg: HBalage
Fotó: HBalage, Farkas János

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo