fbpx

Giro-kávézó: vegyes felvágott a finálé másnapjára

Vasárnap délután Torinóban véget ért a 99. Giro d’Italia, de mi azért szemezgessünk még egy kicsit a hétfő reggeli kávé mellett a szomorú és vidám, a kevésbé és a nagyon színes történetek közül. 

Az igazi tragikus hősök

Jasha Sütterlin (Movistar) és Johan Van Zyl (Dimension Data) neve valószínűleg keveseknek csenghet ismerősként. Nem véletlen, hiszen egy 23 és egy 25 éves fiatal kerékpárosról van szó, mindketten életük első Giro d’Italiáján vettek részt (közülük Van Zyl nem GT abszolút GT-újonc, tavaly már részt vett a Vueltán). Nagyjából 30 kilométer hiányzott nekik, hogy elmondhassák: végig is tudtak menni az olasz körversenyen. Belekeveredve a torinói, városon belüli körözés alatti nagy bukásba, csupán ilyen kevéssel a vége előtt voltak kénytelenek feladni a versenyt. Rajtuk kívül nem fejezte be még a szakaszt a dán Lars Ytting Bak (Lotto-Soudal) sem.

Szépen csillog a bronzérem is

Miközben Vincenzo Nibali (Astana) begyűjtötte 4, Grand Tour győzelmét, addig egy másik nagyon értékes kollekció is fontos darabbal egészült ki: Alejandro Valverde (Movistar) immáron mindhárom háromhetes versenyen állt már a dobogón. A 36 éves spanyol idén először állt rajthoz az olasz körversenyen, amelyet az összetettbeli harmadik helyen fejezett be. Valverde pályafutása során ezzel együtt nyolc top3-as eredménnyel büszkélkedhet a GT-k tekintetében.

Hiányos marad azonban egy másik kollekció: Fabian Cancellarának (Trek-Segafredo) – bár többször is részt vett a Giro d’Italián – soha egyetlen egy napra sem sikerült megszereznie a maglia rosát. Spartacus a szezon végén visszavonul az aktív versenyzéstől, kénytelen lesz megelégednie sárga (Tour de France) és piros (Vuelta a Espana) mezgyűjteményével.

A pink az új arany  

Szépen csillog a bronz (lsd. fentebb), még szebben az arany, de legszebben Nibali új kerékpárja (Specialized S-Works Tarmac) csillogott a vasárnapi utolsó szakaszon.

(Fotó: twitter.com/giroditalia)

(Fotó: twitter.com/giroditalia)

Így mutatták be az Astana csapatbusza előtt a kerékpárt az érdeklődőknek vasárnap délelőtt:

Mindazonáltal, ha igaznak bizonyul a pletyka, miszerint Nibali jövőre már a bahreini herceg által alapított új csapatban versenyez, nagy valószínűséggel búcsút kell mondania a Specialized termékeinek.

Jövőre veletek ugyanitt!

2017-ben a jubileumi 100. Giro d’Italia következik.Nem sok információ van még róla, az eddigi logika szerint, no és persze az ünnepi alkalom miatt is olasz földön fog majd minden bizonnyal rajtolni.

Aztán jöhet a nagy dobás 2018-ban: egyre konkrétabb részletek derülnek ki egy esetleges Japánban rajtoló Giro d’Italiáról. Eszerint az első négy szakaszt rendeznék a távol-keleti országban, köztük egy hegyi etapot a Fuji hegyre.

Na de hol van az még! Addig is a tegnapi ünneplés képei:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo