fbpx

Garamszegi a P-Nívó színeiben

Néhány hétig kérdéses volt, ki lesz a Betonexpressz 2000-Limonta magyar kontinentális kerékpáros csapat tizenhatodik versenyzője. Mindenképpen magyar kerekessel kívántak szerződést kötni a csapat vezetői, a választás végül a 2005-ban országúti magyar bajnok Garamszegi Lászlóra esett.

„Otto”, alias Garamszegi László újrakezdi kerékpáros pályafutását a Betonexpressz 2000-Limonta színeiben, Arany Gábor (magyar, 32 éves), Donato Cannone (olasz, 26), Marco Carletti (olasz, 25), Cziráki István (magyar, 22), Pasquale Iachini (olasz, 24), Ivanics Gergely (magyar, 30), Kasza Gábor (szerbiai, 19), Lovassy Krisztián (magyar, 20), Honorio Perez Machado (venezuelai, 26), Madaras Zoltán (magyar, 28), Walter Proch (olasz, 24), Antonio Quadranti (olasz, 28), Antonio Roberto Richeze (argentin, 27), Emanuele Rizza (olasz, 24) és Tóth Dániel (magyar, 19) mellett ő lesz a tizenhatodik versenyzőnk a 2009-es szezonban.

„Csapatunk elnöke, Pisók István ötlete volt az egész, ajánlatára Otto rögtön igent mondott – számolt be a történtekről Stubán Ferenc csapatfőnök. – Örülök neki, hogy így alakult, hiszen Ottóval csaknem tíz éven át dolgoztam együtt jó viszonyban, remek csapatembernek tartom, aki sokat tud dolgozni a csapatért, ráadásul az eddig elért eredményei is kiválóak.”

Garamszegi László 2002-ben, 2003-ban és 2004-ben az országúti bajnokság ezüstérmese volt, majd 2005-ben elhódította a bajnoki trikót, emellett hegyi és kritérium országos bajnokságon is állt már a dobogón.

2004-ben két nemzetközi versenyt is nyert, a montenegrói Miklós király útjai utolsó szakaszát, illetve a szlovákiai GP Kooperativát, de ebben az évben kiváló formában volt a Tour de Hongrie versenyén is, ahol megnyerte a legjobb magyarnak járó és a legjobb hegyimenőnek járó trikót is.

„Otto” már egy hónapja edzésben van, néhány hét múlva versenyen is találkozhatunk vele…

– A hírek szerint nem sokat vívódtál, hogy milyen választ adj a felkérésre.
– Igazából már jó ideje gondolkoztam a visszatérésen, aztán Pisók Istvánnal együtt határoztuk el, hogy újra elkezdem – válaszolt Garamszegi László.

– Miért hagytad abba 2006 nyarán?
– Nagyon összejöttek akkor a dolgok, a magánéletemben is, meg a kerékpársportban is. Akkor történt, hogy nem indulhattam el a Gemenci Nagydíjon, két csapatot neveztünk, de a rajt előtt kiderült, hogy csak az egyik indulhat, azt hiszem, ez volt az utolsó csepp. Nem éreztem elég motíváltnak magam, s hoztam egy hirtelen döntést, akárcsak most. Az elmúlt két és fél év elég volt rá, hogy újra nagy kedvem legyen a kerékpározáshoz.

– Mennyit tekertél ezalatt?
– Nagyon keveset. Biciklivel jártam munkába, de a munka mellett csak egyszer-kétszer volt lehetőségem hosszabb edzésekre.

– Hogyan lehet innen felzárkózni a többiekhez?
– Szerintem sikerülni fog, meglátjuk, hogy milyen gyorsan. Nagyjából három hete edzek és elég jól érzem magam, ezt a sportot elég sokáig, tizenöt éven át csináltam, nem hiszem, hogy gond lesz. Eleinte nyilván nehéz lesz, de bele fogok jönni.

– Milyen célokat tűzhet ilyenkor maga elé az ember?
– Csak apró célokat, mindenképpen a realitás talaján kell maradnia. Az a lényeg, hogy most még nem szabad elvárni magamtól olyan eredményeket, amilyeneket korábban elértem. Ebben az évben még biztosan nem fog sikerülni, esetleg jövőre. Egyelőre szeretnék olyan szintre eljutni, hogy a csapatnak hasznos tagja legyek.

Részletek, versenyzői beszámolók, eredmények és további érdekességek a klub hivatalos honlapján:
http://www.pnivo.com

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo