fbpx

EuroOne-Cube márciusi edzőtábor – Hvar, Horvátország

Véget ért a három edzőtábort is magába foglaló felkészülési időszak az egyetlen hazai profi hegyikerékpáros csapat, az EuroOne-Cube Pro MTB Team számára.

Az edzőtábor-sorozat utolsó állomását – csakúgy, mint a legelsőt is – a horvátországi Hvar sziget festői szépségű környezete és az Adriatiq Resort Fontana minden igényt kielégítő apartmanjai adta tökéletes körülmények zárták. Ezúttal az utánpótlást jelentő csömöri fiatalok, a Cube-Csömör csapat tagjai is csatlakoztak a profikhoz, akiknek a felkészülésen, tapasztalatszerzésen túl nagy élményt jelentett a közös edzés és a profik mindennapjaiba való betekintés.

EuroOne-Cube márciusi edzőtábor – Hvar, Horvátország

EuroOne-Cube márciusi edzőtábor – Hvar, Horvátország

A korábbi kizárólag országúti edzésekkel ellentétben ezúttal már terepen is sokat edzettek a fiúk, mivel Hvar sziget sokoldalúsága és kiváló klímája miatt az ilyen edzésekre még alkalmasabb a terep, mint ahogyan arra korábban számítani lehetett volna. A technikás hegyi pályák tökéletes fizikai és technikai edzéseket tettek lehetővé, így ismét 100%-s munkát tudott végezni a csapat – leszámítva az időjárás viszontagságai miatt kissé módosított edzés programot.

„Úgy gondolom, jól sikerült ez a tábor is, most már igazán összerázódott a csapat. Jó volt a hangulat, sokat tekertünk, ezúttal még intenzívebb edzések tarkították a programot. Meg is szenvedtem néhány napon, mivel az edzőm, Szöllőssy István kemény tervet állított össze nekem, aminek remélem meg is lesz az eredménye. A mostani hvari kiutazás nekem kicsit „családi nyaralás” is volt egyben, mivel ezúttal az öcsém és a barátnőm is ott volt velem a két hét alatt.” – mondta Parti András.

EuroOne-Cube márciusi edzőtábor – Hvar, Horvátország

EuroOne-Cube márciusi edzőtábor – Hvar, Horvátország

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Bogár Gábor a március 5-i izraeli Haifában megrendezett versenyt megelőző pályabejárás közben bukott nagyot, aminek következtében csuklója megrepedt és térdei zúzódtak. Gábor ennek ellenére elutazott a csapattal Hvarra, ahol könnyített edzéseken vett részt.

Gábor jelenlegi állapotáról és az edzőtábori élményeiről beszélt:
„Az edzőtábor első fele elég nehezen telt számomra, mivel a zúzódásaim jelentősen akadályoztak a szabad mozgásban, még a kormányt sem tudtam stabilan megfogni begipszelt kézzel. Ez az áldatlan állapot a tábor második felére sokat javult. A csuklóm sajnos ennek ellenére még mindig nagyon fáj, így elég nehezen tudom terhelni. Kaptam egy tépőzáras rögzítőt, ami leveszi a terhelést a csuklómról. Terepen még jó darabig nem fogok tudni edzeni, de szerencsére az országúti edzéseimmel már nincsenek gondjaim. Az utolsó pár napban már teljes értékű munkát tudtam végezni, még így sérülten is 1150 km-t tekertem a 11 nap alatt, ami valamivel több, mint 40 óra edzést jelentett.”

A csapat március 27-én áll újra rajthoz, ezúttal Ausztriában, Langenloisban a Kamptal Klassik Trophyn – ez a C1 kategóriás XCO verseny igen nehéz futam lesz nagyon komoly mezőnnyel, ahol a tavalyi esztendőben az a Jaroslav Kulhavy tudott felállni a dobogó legfelső fokára, aki jelenleg is vezeti az UCI világranglistáját.

Forrás és fotó: VBT Sport sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo