fbpx

Eurobike Award 2008 – Válogatás a legjobbakból

Idén negyedszer osztották ki a kiállításon az Eurobike Award díjakat, azoknak a termékeknek, amelyek a leghaladóbbak, leginovatívabbak, „legdizájnosabbak”. A dizájnerekből és kerékpáros újságírókból álló szakmai zsűri 66 terméket fogadott el díjazottnak, közülük kerül kiválasztásra az a 10 produktum, amely megkapja a 7 tagú zsűritől a Gold minősítést. Egy közülük – idén először – a Green Awardot kapja, amely a magas minőség mellett a környezetvédelem melletti elkötelezettséget is jelenti.

Az egyes terméket különböző önálló katagóriákon belül díjazták pl. All Terrain Bike / Utazó-kerékpár, Trekking, BMX, Dirt, City, Cross, Fitness, Családi, Speedbike, Cruiser, Designbike, E-Bike, Gyermek, Összecsukható, stb. és külön a kiegészítőket a maguk kategóriáiban. A kiválasztás szempontjai sokoldalúak: aerodinamika, hatékonyság, ergonómia, funkcionalitás, használhatóság, design, tömeg, innováció, kényelem, szállíthatóság, márka megjelenítés, anyagminőség, szerelhetőség, biztonság, környezetbarátság, kidolgozottság, hogy csak a legfontosabbakat említsük.

Mielőtt a 10 legjobbat kiválasztották volna mi is végignéztük a terméket és egy rövid szubjektív válogatást mutatunk be közülük:

Képgaléria nagyméretű képekkel, kommentezhetően:
http://pix.bikemag.hu/Eurobike+2008/Award+2008

Pacific Cycles Design - Egy mozdulattal összecsukható városi kerékpár, a tajvani gyártótól, amely mentes az összecsukható biciklik állandó „kiskerék” betegségétől.

Mavic Crossmax SX - Mi hiányzott eddig a Crossmax kerekekről? Egyértelmű, hogy a kisvirág, kisflikk-flakk és egyéb apróminta. Mostmár ez sem hiányzik. Garantáltan feltűnő.

Argon 18 - Különleges kanadai gyártó kisszériás terméke, amely a csúcskategóriára jellemzően karbon vázra épül, aero karbon villával, felszereltségét a Zipp, Dura-Ace nevek fémjelzik.

KTM Lycan - Gyönyörű csúcsmodell könnyű össztelós maratongép a KTM-től, melyet reméljük élőben is kipróbálhatunk majd.

"Diák-dizájn"

Litespees Blade - A stílusosan penge névre hallgató acélváz elsőre szinte kétdimenziósnak hat, a formatervezés igazi remeke.

Lazer 02 - Nem véletlenül viseli az oxigén vegyjelét a Lazer országúti bukója, hiszen szellőzés tekintetében igazán egyedülálló modellről van szó.

Cannondale - Az amerikai kultuszmárka városi csúcsgépe a tavalyi tiszta fekete helyett idén tiszta fehérben.

Allay nyergek - A Topeak cég különleges márkája az Allay, amely egy huszárvágással oldja meg a nyereg és a prosztata ellentétét: az ülőfelület prosztata része egy felfüggesztett rugalmas bőrön nyyugszik, ami bizonyára nagyon kényelmes megoldás.

Cratoni Ceron - A német márka csúcskategóriás versenysisakját is külön díjazták az egyedi megjelenés és a spéci szellőzés miatt.

Fixie Inc. Kickflip - A német fixigyártó különleges „forgatós agya”, melynek egyik oldala szabadonfutós, a másik oldalt pedig örökhajtós rendszerű. (Gondolom látták az 1937-es Velvárt túragépet…)

íííííííípro ístealth Evo - Újratervezett karbon országúti kormány és könyöklő kombó a Shimano saját kiegészítőjének palettájából.

Loct - Képtelenek voltunk kitalálni mi is lehet ez a tárgy és miért került ide. A megdöbbenés azt követően jött hogy az oldalukat megnéztük: http://www.loct.co.uk

Taga - „Babakocsicikli”. A termék egy új fogalom: ha az ülést a babaülő rész alá becsukjuk egy „normál” babakocsi, míg kihajtott helyzetben a gyermek mögött tekerhetünk.

SR SunTour XCR SX - Igazán szép darabnak ítélte a zsűri a Suntour új XC hajtóművét.

Giant CitySpeed - Kormányszárba integrált lámpa az igazi különlegessége a Giant ízig-vérig városi különlegességének.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo