fbpx

Ellopták a Tusnád Cycling Team kerékpárjait

Húszezer eurós kárt okoztak a Tusnád Cycling Team kerékpáros csapatának azok az ismeretlen tolvajok, akik betörve a klub raktárába, nagyértékű kerékpárokat loptak el, melyek a mellékelt képeken láthatók. A klub nevében Novák Ede háromezer eurót ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Bianchi 928 Carbon T-Cube

Bianchi 928 Carbon T-Cube

Novák Károly Eduárd világbajnoki és világbajnoki ezüstérmes kerékpárja, országúti és pályakerékpárok, kerekek, alkatrészek – mintegy húszezer euró érték tűnt el a csíkszeredai klub raktárából. A betörést, lopást január 3-án, hétfőn fedezték fel a károsultak.

Giant Cadex Composite MTB

Giant Cadex Composite MTB

„A klub székhelyén, a Szentlélek utcában történt az eset. A raktárba egy garázson át jutottak be, ennek az ajtaja sértetlen volt, valószínűleg kulccsal nyitották ki. Ez azt mutatja, hogy az elkövető ismerte a járást, esetleg tudta, hogy lehet bejutni, hol van kulcs. A belső ajtóhoz már nem volt kulcs, azt berúgták, onnan vitték el a felszerelést” – elevenítette fel a történteket Novák Ede. Hat kerékpár, két váz, alkatrészek, kerekek tűntek el, a történtek pedig súlyosan érintik a klubot.

Bianchi MonoQ 928 full carbon - váz + villa

Bianchi MonoQ 928 full carbon - váz + villa

„Január 26-án már edzőtáborba kellene menni, megkezdeni a felkészülést. A klubnak meghatározott költségvetése van, amelyben nem szerepel ilyen kiadás. Ez nagy anyagi veszteség” – mondta el a fogyatékkal élők világbajnokságán aranyérmes, paralimpián dobogós versenyző. Mint megtudtuk, a feltört raktárat nem védte riasztóberendezés, és a kerékpárokat sem biztosították. Az ügyben a rendőrség nyomozást folytat.

Bianchi D2 Pista – váz + villa

Bianchi D2 Pista – váz + villa

Jutalom a nyomravezetőnek

Novák Ede szerint a betörést elkövetők pontosan tudták, mit visznek el, ugyanakkor személyes rosszindulat is közrejátszhatott a történtekben.

Ideal TT aluminium - váz

Ideal TT aluminium - váz

„Azt szeretném leginkább, ha kiderülne, ki az, aki ezt kitervelte, és a kerékpárokra is szükség lenne” – mondta Novák. Ezért is ajánlottak fel a nyomravezetőnek 3000 eurót. Információkat a + 40266311811-es és a + 40722457553-as telefonszámokon várnak.

Olympia Speedlite aluminium pályakerékpár

Olympia Speedlite aluminium pályakerékpár

Az ellopott kerékpárok részletes specifikációja ide kattintva tölthető le.

ISDC pályakerékpár – aluminium

ISDC pályakerékpár – aluminium

Forrás és fotó: a Székelyhon (www.szekelyhon.ro) cikke, Tusnád Cycling Team sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo