fbpx

Elite edzőgörgő akció! – Nézzük miből válogathatunk!

Ha görgőt keresünk akkor az Elite háza táján is mindenképpen érdemes szétnéznünk, az olasz cég a direkt hajtású okosgörgőktől a szabadgörgőkig mindent kínál nagyon jó minőségben és ráadásul most akciósan megvehetjük őket.

Elite DIRETO XR-T – 275 990 Ft

Az Elite-nél a csúcs okosgörgő a Direto XR-T, ami mér teljesítményt, pedálfordulatot, az ellenállást is vezérli és maximum 24%-os emelkedőt tud szimulálni. Ennél a gyakorlatban nincs szükség többre, minden programhoz elég és nehéz olyan bringást találni, aki ezt a max ellenállást el tudja hajtani. Pontosság terén is a legjobbak közé tartozik, +-1,5%-os hibahatárral méri a teljesítményt. ANT+ és Bluetooth kommunikációra képes (mint az összes Elite okosgörgő) így könnyen használható laptoppal, tablettel, telefonnal vagy kerékpáros komputerrel is. Akár virtuális kerékpározáshoz, akár edzéshez jó választás és az ára is a csúcs modellek között a legkedvezőbb. Ha nem használjuk, az összecsukható lábainak köszönhetően kis helyen elfér.

Elite SUITO-T – 215 990 Ft

A Suito-T a Direto XR-T kistestvére, a kedvezőbb árhoz kisebb teljesítmény párosul, max 15 %-os emelkedőt tud szimulálni +-2,5%-os pontosság mellett, viszont ugyanúgy használható virtuális kerékpározáshoz – Zwiftelésre és egyéb alkalmazásokhoz – vagy edzésekhez és a többségnek bőven elég a Suito-T teljesítménye. Összecsukható lábainak és praktikus fogantyújának köszönhetően könnyen tárolható ha nincs használatban.

Elite TUO – 134 990 Ft

Elite Tuo okosgörgő

A Tuo egy klasszikus felépítésű okosgörgő, melynek köszönhetően szerényebb teljesítménnyel és pontossággal – a maximum 10%-os emelkedő szimuláláshoz +-5%-os pontosság tartozik – rendelkezik, mint a direkt hajtású okosgörgők, cserében viszont kis helyen elfér. A teljesítményt ugyanúgy tudja vezérelni, mint a fenti görgők, ugyanúgy kompatibilis mindennel, lehet virtuális bringázásra és edzésre is használni, de nem annyira valósághű a hajtásérzet, mint a drágább modelleknél.

Elite NERO – 235 990 Ft

Elite Nero okos szabadgörgő

A szabadgörgők előnyei párosítva az okosgörgők funkcióival = Elite Nero.

Sokan szeretik a szabadgörgőt, mert az hasonlít a valós kerékpározáshoz legjobban, kevésbé unalmas rajta a kerékpározás, mint a többi görgőn, viszont az is monoton tud lenni és bizonyos edzések elvégzésére nem alkalmas. De ha megkapja az okos funkciókat, tehát össze lehet kötni számítógéppel és kompatibilis lesz a virtuális kerékpáros alkalmazásokkal, plusz ha még az ellenállását is lehet vezérelni akkor a fenti hátrányok megszűnnek és egy igazán sokoldalú edzőeszközt kapunk. Ez az Elite Nero, az okos szabadgörgő.
Viszont a technikai paraméterekből látszik, hogy egy direkt hajtású okosgörgővel sem teljesítményben, sem pontosságban nem tudja felvenni a versenyt, 7%-os emelkedőt tud szimulálni és a szabadgörgők konstrukciója miatt a teljesítmény mérése sem a legpontosabb. Szóval ha egy tűpontos eszközt szeretnénk akkor inkább nézzünk körül a direkt hajtású okosgörgők között, viszont ha a kinti kerékpározás élményét szeretnénk megkapni a szobában akkor válasszuk a Nerot.

 

Elite QUBO FLUID – 89 990 Ft

Elite Quobo Fluid görgő

A hagyományos fix görgők is még megtalálhatók az Elite kínálatában, melyből az egyik a Qubo Fluid, ami egy folyadékellenállásos modell. Előnye, hogy csendes, így a többieket nem zavarja annyira a lakásban ha görgőzünk és a szomszéd sem fog feljönni az idegesítő zúgás miatt. Az ellenállása kissé szerényebb, mindössze 540 Wattra képes, ami egyébként egy átlag bringásnak a téli edzésekre többnyire elég, de vannak speciális gyakorlatok, ahol már elfogy. Misuro B+ szenzort használva kompatibilis külső alkalmazásokkal is (használható virtuális kerékpározáshoz, de az ellenállást nem vezérli a program), de a teljesítménymérés pontossága (pontosabban nem mérik a teljesítményt hanem számolják) messze elmarad egy direkt hajtású modelltől. Előnye, hogy kis helyen elfér, versenyekre elvihető és a bemelegítést is meg tudjuk rajta csinálni.

Elite QUBO POWER MAG SMART B+ – 78 990 Ft

Egy fix görgő, ami okos funkciókkal rendelkezik, használható hagyományos görgőként is, amin 8 fokozatban állítható az ellenállás, de mivel található benne Misuro B+ szenzor így a My E-Training alkalmazás képes olvasni az adatait és ezáltal használhatjuk virtuális görgőként. A váza nagyon stabil, megegyezik a QUBO FLUID-éval, különlegessége, hogy nem kell a kerékhez feszíteni a hengert, ugyanis a kerékpáros testtömege nyomja rá, melynek köszönhetően kisebb a megcsúszás esélye. A kerékrögzítése mindösszesen egy mozdulat, gyorsan fel-, illetve le tudjuk venni róla a kerékpárt.

Elite NOVO FORCE – 49 990 Ft

Az Elite klasszikus fix görgője a Novo Force, amin mágnesek adják az ellenállást. A fenti Qubo Fluidhoz képest nagyobb teljesítményre képes (690 Watt), viszont cserében zajosabb, de olcsóbb. Az ellenállása a távirányítóval a kormányról vezérelhető. A Misuro B+ szenzort használva ugyanúgy kompatibilis külső alkalmazásokkal is, de szintén csak jeleket küld a szenzor, a görgőt nem vezérli. A méretének köszönhetően könnyen szállítható, így nem csak otthoni edzésre, hanem bemelegítésre is jó választás.

Elite ARION – 69 990 Ft

Elite Arion szabadgörgő

Az Elite még komolyan hisz a szabadgörgőkben, amit már láthattunk a Nero-nál is, de nem okos szabadgörgőből is kínál több típust, ami rekordmennyiség a görgőgyártók között. Az Arion egy klasszikus szabadgörgő, amin nem állítható az ellenállás, jó választás lehet átmozgatásra vagy versenyek előtti bemelegítésre. Kompatibilis a Misuro B+ szenzorral, de a mérés pontossága ezeknél a modelleknél is kérdéses.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo