fbpx

Decathlonos kerékpárok a World Tourban!

Decathlon AG2R La Mondiale

Egy nemzetközi sajtótájékoztató keretein belül a mai napon hivatalosan bejelentették, hogy 5 éves együttműködési megállapodást kötött a francia sportáruházlánc az AG2R La Mondiale csapatával, 2024-től Decathlon AG2R La Mondiale néven fog szerepelni a francia World Tour csapat és Van Rysel kerékpárokat, fejvédőket és szemüvegeket fognak használni.

A Decathlon életében egy hatalmas bejelentésre került sor a mai napon, közel másfél évtized után ismét Decathlon kerékpárokkal találkozhatunk az országúti kerékpársport legmagasabb szintjén, a francia sportáruházlánc 5 éves együttműködési megállapodás kötött az AG2R csapatával, melynek keretein belül a francia csapat Van Rysel kerékpárokat, fejvédőket és szemüvegeket fog használni.

A sajtótájékoztatón elmondták, hogy óriási lépés ez a világ top5 kerékpármárkája közé tartozó vállalat számára, mert innentől a kerékpározni tanuló gyerekektől egészen a top kategóriáig mindenhol ott lesznek és mindenhol meg kell felelniük. Az együttműködés célja, hogy a mérnökön kívül a gyártó a versenyzők tapasztalatai alapján is fejlessze a kerékpárokat és a kiegészítőket, többször is kiemelték, hogy a kulcsszó a partnerség és jelenleg még csak a rajtvonalnál állnak és az 5 év alatt várhatóan sokat fognak előrehaladni és elérik a céljaikat.

A versenyzők, a kerékpárok és a felszerelés is bemutatásra került (egyelőre részletes fotókat még nem tudunk mutatni), a bringákon egyértelműen látható volt, hogy komoly munka áll mögöttük, óriási Swiss Side felirat díszeleg a mezőny és időfutam kerékpár oldalán is, az aerodinamikában jeleskedő cég együttműködésével fejlesztették ezeket a modelleket, ami garancia az alacsony légellenállásra. A tömegben is törekedtek a minimumra, éppen csak pár grammal lépik túl a 6,8 kg-t, ami a mai dögnehéz aero bringák korában igencsak impozáns adat. Remélhetőleg a jövőben hozzánk is eljutnak ezek a kerékpárok és kiegészítők és ki tudjuk őket próbálni.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo